Ropebolting - hvorfor kålrot går til frø og hvordan man kan forhindre det

Innholdsfortegnelse:

Ropebolting - hvorfor kålrot går til frø og hvordan man kan forhindre det
Ropebolting - hvorfor kålrot går til frø og hvordan man kan forhindre det

Video: Ropebolting - hvorfor kålrot går til frø og hvordan man kan forhindre det

Video: Ropebolting - hvorfor kålrot går til frø og hvordan man kan forhindre det
Video: УЗБЕКСКАЯ ШУРПА. Казан. Очаг. Живой огонь. 2024, April
Anonim

Roper (Brassica campestris L.) er en populær, kul sesongrotvekst som dyrkes i mange deler av USA. Grønne av neper kan spises rå eller kokt. Populære nepevarianter inkluderer Purple Top, White Globe, Tokyo Cross Hybrid og Hakurei. Hva gjør du for en kålrot som er gått til frø? Er det fortsatt godt å spise? La oss lære hvorfor neper går til frø og hva vi skal gjøre når en kålrot bolter seg.

Turnip Bolting: Why Turnips Go to Seed

Bolting er vanligvis forårsaket av stress som kan ta form av for lite vanning eller dårlig jord. Bolting av kålrot er vanlig når jorda er tom for næringsstoffer, et problem som enkelt kan forebygges med litt arbeid før planlegging.

Hvis du jobber rikelig med rik kompost eller organisk materiale inn i hagebedet ditt, vil det bidra til å sikre at nepene dine har rikelig med viktige næringsstoffer. Jorden må være lett og godt drenert for best resultat. Andre grunner til at neper går til frø inkluderer for mange dager med veldig varmt vær. Derfor er riktig plantetid viktig.

Riktig dyrking kan forhindre at kålroten bolter seg

En av de beste måtene å forhindre bolting av kålrot er å øve riktig planting. Neper krever jord rik på organisk materiale. Våravlinger måplantes tidlig, mens høstavlingene utvikler bedre smak etter en lett frost.

Siden neper ikke transplanteres godt, er det best å dyrke dem fra frø. Så frøene 1 til 2 tommer (2,5-5 cm) fra hverandre i rader. Tynn til 8 cm fra hverandre når frøplantene er store nok til å håndtere.

Gi rikelig med vann for å holde veksten konstant og forhindre at planten går til frø. Å legge til mulch vil hjelpe med fuktighet og holde jorda kjøligere.

Hva å gjøre når en kålrot bolter seg

Hvis du for tiden opplever bolting i hagen, så hjelper det å vite hva du skal gjøre når en nepeplante bolter seg. Å kutte toppene av neper som bolter seg vil ikke reversere bolting. En kålrot som er gått til frø er fibrøs, har en veldig treaktig smak, og er ikke egnet til å spise. Det er best å trekke opp planten når den har boltet seg eller la den selvså, hvis du har plass.

Anbefalt: