Vanlige ingefærplantesykdommer: Hvordan behandle ingefærsykdommer i hagen

Innholdsfortegnelse:

Vanlige ingefærplantesykdommer: Hvordan behandle ingefærsykdommer i hagen
Vanlige ingefærplantesykdommer: Hvordan behandle ingefærsykdommer i hagen

Video: Vanlige ingefærplantesykdommer: Hvordan behandle ingefærsykdommer i hagen

Video: Vanlige ingefærplantesykdommer: Hvordan behandle ingefærsykdommer i hagen
Video: Svartepetter og Apatilla - "Statsminister Trikkesniker (Vanlige Folk)" OFFISIELL MUSIKKVIDEO 2024, Kan
Anonim

Ingefærplanter gir hagen en dobbel smak. Ikke bare kan de produsere praktfulle blomster, de danner også en spiselig rhizom som ofte brukes i matlaging og te. Å dyrke din egen er bare fornuftig hvis du har plass og det lokale klimaet til å støtte det, men du bør være oppmerksom på ingefærplantesykdommer før du hopper i. Mange kan forebygges med gode vekstforhold, men selv om standen din allerede er etablert, det er nyttig å vite hva du skal se etter ved ingefærsykdomssymptomer og hvordan du behandler ingefærsykdom.

Diseases of Ginger

Behandling av syke ingefærplanter starter med en riktig identifisering av patogenet som er involvert. Ingefær har ikke mange vanlige problemer, så det gjør det litt lettere å få tak i ethvert problem du måtte ha. Når det er sagt, her er noen sykdommer med ingefær du sannsynligvis vil møte i hagen:

Bakteriell visne. Forårsaket av en bakterie som kommer inn i vaskulært vev til ingefærplanter og formerer seg til skuddene og bladene ikke klarer å få nok vann og næringsstoffer til å overleve, er bakterievisne tydelig ved tegn på vannstress til tross for tilstrekkelig vanning og bladene gulner fra bunn tiltopp. Imidlertid kan planten visne så raskt at det ikke er tid til misfarging, så dette er ikke alltid diagnostisk. Jordstengler vil være vann-gjennomvåt i utseende eller ha vann-gjennomvåt områder og bakteriell søl. Det finnes ingen praktisk behandling for hjemmegartnere.

Fusarium Yellows. Fusarium er en sopp som invaderer ingefær på omtrent samme måte som bakteriekoloniene av bakteriell visne gjør. Men fordi soppen ikke vokser like raskt, tar det lengre tid før ingefærplanten visner og begynner å avta. Du kan i stedet finne gule og forkrøplede skudd spredt blant ellers sunne planter. Når du trekker rotstokken, vil den ikke være gjennomvåt av vann, men kan i stedet ha betydelig tørrråte. Som med dens bakterielle motstykke, så snart du ser tegn på Fusarium-gul, er skaden allerede gjort.

Root-knot Nematode. Rotnematoden er kanskje kjent for grønnsaksdyrkere, men i ingefær oppfører den seg litt annerledes. I stedet for å skape et nettverk av knotete utvekster, gir det jordstengler et noe klumpete, korket eller sprukket utseende. Det er mer sannsynlig at du legger merke til dette etter høsting, men med mindre den er alvorlig infisert, kan planten din ellers være sunn.

Forebygging av ingefærplantesykdommer

De fleste ingefærplantesykdommer kan ikke kureres, bare forebygges, og derfor er det veldig viktig hvordan du planlegger og legger opp ingefærhagen din. Selv om det ikke er en solanaceous avling, ikke roter ingefær med tomater, paprika, aubergine eller tomatilloplanter fordi de har noen patogener som kanskje kan krysse over.

Høyde senger eranbefales, spesielt hvis du kan solarisere jorda i god tid før plantetid. De fleste ingefærpatogener er jordbårne, noe som gjør det svært vanskelig å unngå eksponering uten å starte med veldig steril jord. Det viktigste er imidlertid å holde ingefærplanter relativt tørre, siden bakterier og sopp krever mye fuktighet for å trives.

Anbefalt: