Mine japanske lønneblader har flekker - Behandling av bladflekker på japanske lønnetrær

Innholdsfortegnelse:

Mine japanske lønneblader har flekker - Behandling av bladflekker på japanske lønnetrær
Mine japanske lønneblader har flekker - Behandling av bladflekker på japanske lønnetrær

Video: Mine japanske lønneblader har flekker - Behandling av bladflekker på japanske lønnetrær

Video: Mine japanske lønneblader har flekker - Behandling av bladflekker på japanske lønnetrær
Video: What Is Causing Spots On The Leaves Of Your Japanese Maples? - Gardening 101 2024, Kan
Anonim

En japansk lønn er et flott dekorativt element i hagen. Med en kompakt størrelse, interessant løvverk og vakre farger, kan den virkelig forankre et rom og legge til mye visuell interesse. Hvis du ser flekker på japanske lønneblader, kan du imidlertid være bekymret for treet ditt. Finn ut hva disse stedene er og hva du skal gjøre med dem.

About Leaf Spot on Japanese Maple

Den gode nyheten er at når japanske lønneblader har flekker, er det oftest ingen grunn til å bekymre seg. Bladflekker er sjelden så alvorlige at en eller annen kontrollmetode må brukes. Vanligvis vil treet ditt være lykkelig og sunt hvis du gir det de rette forholdene. Dette er et tøft tre som motstår de fleste sykdommer.

Noe av det viktigste som din japanske lønn trenger er rik jord som drenerer godt. Den tåler ikke tung jord som holder vann og gjør røttene gjennomvåte. Plant din japanske lønn med kompost for å berike jorda, men ikke tilsett mye gjødsel senere. Disse trærne liker ikke å bli overvannet eller overmatet. Med disse forholdene bør treet ditt unngå de fleste sykdommer og flekker.

What Causes JapaneseMaple Leaf Spot?

Selv om det vanligvis ikke er grunn til bekymring å se noen få flekker på bladene i den japanske lønnen, kan det være noen grunner til at de dukker opp i utgangspunktet, og vanligvis enkle nok reparasjoner som du kan korrigere. For eksempel kan spraying av treet ditt med vann på en solrik dag faktisk føre til at flekker brenner på bladene. De små vanndråpene forstørrer sollyset og forårsaker brannskader. Hold treet ditt tørt i løpet av dagen for å unngå dette.

Løvflekk på japanske lønnetrær forårsaket av sykdom er mest sannsynlig tjæreflekk - en soppinfeksjon - men selv dette er ikke noe alvorlig som må behandles. På den annen side ødelegger det utseendet til treet ditt, begynner som lyse flekker og blir svarte på sensommeren. For å håndtere og unngå tjæreflekker, plukk opp rusk rundt treet regelmessig og hold det tørt og langt nok fra andre planter til at luften kan sirkulere. Rydding er spesielt viktig om høsten.

Hvis du ser et alvorlig tilfelle av japansk lønnebladflekk, kan du bruke et soppdrepende middel for å behandle det. Dette er ikke nødvendig i de fleste tilfeller, og den beste måten å bli kvitt flekkene på er å gi treet de rette forholdene og forhindre at sykdommen kommer tilbake neste år.

Anbefalt: