Growing A Conifer Garden – Tips for landskapsarbeid med bartrær

Innholdsfortegnelse:

Growing A Conifer Garden – Tips for landskapsarbeid med bartrær
Growing A Conifer Garden – Tips for landskapsarbeid med bartrær

Video: Growing A Conifer Garden – Tips for landskapsarbeid med bartrær

Video: Growing A Conifer Garden – Tips for landskapsarbeid med bartrær
Video: Pine Trees Landscaping Ideas 2024, April
Anonim

Du legger kanskje ikke så mye vekt på bartrær når du planlegger hagedesign, men det burde du definitivt. Ved å designe med bartrær kan du vurdere utseendet hagen din og hagen din vil gi til alle årstider, ikke bare sommeren.

Når du planlegger en bartrehage, bør du vurdere å ta inn trær og busker i forskjellige størrelser, former, teksturer og farger, samt blande dem for best mulig effekt. Les videre for tips om design med bartrær.

bartrær i hagen

Det er givende å starte landskapsarbeid med bartrær siden synet ditt bare begrenses av fantasien og størrelsen på hagen din. På et lite område kan bartrær i hagen bety noen få kompakte eksemplarer av forskjellige teksturer som fremhever et hjørne av en hagebed. I et større område kan du velge høye, imponerende bartrær som grunnplanting eller hagefokuspunkter.

Hvis du har god plass, er det en fryd å sette i en bartrehage, et planteområde for å vise frem og feire disse eviggrønne planter med lite vedlikehold. Du kan ha en blanding av bartrær busker og trær, blande en rekke teksturer.

Landskap med bartrær

En nøye gjennomtenkt bartrehage setter en stemning, så som gartneren som hager med bartrær, får du bestemme hvordan stemningen skal være. Noen høye bartrærsilhuetter er en god start for å skape et humørfylt, grublende utseende, mens en gruppering av kortere, bredere bartrærbusker, spesielt de med gull- eller oransjetonet løvverk, kan skape en glad stemning.

For å skape en stemning med bartrær i hagen, er det ofte lettest å velge fokusplanten først. Fokuspunktet vil være et tre eller en gruppering av bartrær som tiltrekker blikket når du nærmer deg. For å integrere dette i resten av hagen kan du bruke teksturen til mindre bartrær for å dempe kontrasten.

Farge er spesielt viktig når du skal blande bartrær og tekstur spiller en like stor rolle for å skape interesse. Før du kommer for langt i design av bartrærhage, kan du se i et hagesenter eller på nettet på den ville variasjonen som er tilgjengelig. Bartrær har alle nåler, men de nålene kan se ganske forskjellige ut.

Du finner sølvgrønt, blågrønt, gullfarget og til og med lilla farget løvverk. Det er spesielt morsomt å inkludere trær med nåler som endrer farge eller nyanse med årstidene. I tillegg skaper hver plantes nåler en unik tekstur, noen buskete, noen myke og litt piggete. Lagdeling gir estetisk mening og hjelper deg med å skape en unik og uforglemmelig stemning.

Anbefalt: