Båltrær i sentrale stater i sør: Velge bartrær for sørlige landskap

Innholdsfortegnelse:

Båltrær i sentrale stater i sør: Velge bartrær for sørlige landskap
Båltrær i sentrale stater i sør: Velge bartrær for sørlige landskap

Video: Båltrær i sentrale stater i sør: Velge bartrær for sørlige landskap

Video: Båltrær i sentrale stater i sør: Velge bartrær for sørlige landskap
Video: How to Choose Conifers for Your Landscape 2024, April
Anonim

Foruten vinterinteresse og helårsfarger, kan bartrær fungere som en privatskjerm, gi dyrelivshabitat og beskytte mot sterk vind. Anerkjent for konglene de produserer og deres nållignende løvverk, foretrekker mange bartrær de kulturelle forholdene i mer nordlige områder med høy høyde og kalde vintre. Tung jord, varme og tørke i South Central-regionen er ikke velkommen av de nålede eviggrønne - mesteparten av tiden.

bartrær i sørlige regioner

Det er noen bartrær i sørlige strøk som gjør det bra. Dette inkluderer Oklahoma, Texas og Arkansas. Ekstra forsiktighet er nødvendig for å lindre miljøstress (som vanning av bartrær i tider med tørke eller varme perioder). Påføring av et tynt lag med mulch vil forhindre raskt tap av fuktighet og bidra til å regulere varierende temperaturer i sørlige områder.

Ved å sjekke regelmessig for tegn på sykdom, stress eller insekter, kan mange problemer lindres før de blir alvorlige. Din lokale forlengelsesagent kan hjelpe med å diagnostisere sykdom eller insektskade. En rekke nålede eviggrønne planter med varierende høyder, bladfarge og landskapsbruk er tilgjengelig for gartnere i Oklahoma, Texas og Arkansas.

Velge bartrær for sørlige landskap

For boliglandskap er det viktigå lære den potensielle størrelsen på et bartre før kjøp fordi mange av dem er for store for plassering i nærheten av en bygning eller som et gatetre. Hvis hjertet ditt er satt på et visst stort bartrær, se etter en dvergkultivar i den arten.

Nedenfor er anbef alt nålede eviggrønne planter for Oklahoma, Texas og Arkansas. På grunn av store variasjoner i miljø og klima i hver stat, kan disse valgene gi bedre resultater i en del av staten enn en annen. Ta kontakt med ditt lokale utvidelseskontor eller barnehagepersonell for mer informasjon.

I Oklahoma bør du vurdere disse bartrærne for landskapsinteresser:

  • Loblolly Pine (Pinus taeda L.) kan nå 90 til 100 fot (27-30 m.) høy. Det innfødte treet trenger fuktig jord med en pH på 4,0 til 7,0. Den tåler temperaturer så lave som -8 grader F. (-22 C.). Loblolly furu gjør det også bra i Arkansas og Texas.
  • Ponderosa Pine (Pinus ponderosa) vokser fra 150 til 223 fot (45-68 m.). Den foretrekker de fleste jordarter med en pH på 5,0 til 9,0. Ponderosa furu tåler temperaturer ned til -36 grader F. (-38 C.).
  • bosnisk furu (Pinus heldreichii) når vanligvis 25 til 30 fot (7-9 m.) i landskapet, men kan i sitt opprinnelige miljø overstige 70 fot (21 fot) m.) høy. Den kan tolerere jord med høy pH og tørke når den er etablert. Bosnisk furu anbefales for mindre rom og er kaldbestandig til -23 C.
  • Bald Cypress (Taxodium distichum) er et løvfellende Oklahoma innfødt bartrær som kan bli 70 fot (21 m) høyt. Den tåler våtteller tørr jord. Den er hardfør til -34 grader F. Skallet sypress anbefales også for Texas.

Nærplanter for Texas som gir gode resultater:

  • Japansk svartfuru (Pinus thunbergii) er et mindre tre som topper seg 9 meter i landskapet. Den foretrekker sur, godt drenert jord og er et utmerket kysttre. Svart furu er hardfør ned til -29 grader F.
  • Italiensk steinfuru (Pinus pinea) har en åpen krone uten en leder, i motsetning til den typiske kjegleformen til nålede eviggrønne planter. Størrelsen er moderat 50 fot (15 m) høy. Steinfuru er hardfør til -12 C.
  • Eastern Red Cedar (Juniperus virginiana) er utmerket for skjerming eller som vindsperre. Størrelsen kan nå 50 fot (15 m.) høy. Den produserer bær som liker dyrelivet. Østlig rød sedertre er hardfør ned til -46 grader C.
  • Arizona Cypress (Cupressus arizonica) er en hurtigdyrker til 20 til 30 fot (6-9 m.) og et flott alternativ for sikring. Svært tørketolerant, men liker ikke våt jord. Den er hardfør til 0 grader F. (-18 C.). Det er også et anbef alt tre i Arkansas.
  • Ashe einer (Juniperus ashei) i Central Texas er en amerikansk innfødt eviggrønn med en stamme som ofte er vridd eller forgrenet fra basen, noe som gir en illusjon av en flerstammet tre. Høyden på aske einer kan nå 30 fot (9 m.). Den er hardfør til -23 C.

Bartrær som gjør det bra i Arkansas inkluderer:

  • Gråtende bartrær som Cascade Falls skallet sypress oggråtblå Atlas-ceder kan dyrkes over hele landet, mens den gråtende hvite furu og gråtende edelgran er bedre egnet til Ozark- og Ouachita-regionene. De trenger godt drenert, god jord på et solrikt sted. Beskjæring er viktig for å etablere form.
  • Japanese Yew (Taxus cuspidata) presterer best i nordvestlige Arkansas på et skyggefullt sted. Japansk barlind brukes ofte som hekk. Den vokser til 25 fot (8 m.) og er hardfør til -34 grader F.
  • Canadisk Hemlock (Tsuga canadensis) er et middels stort bartrær som kan nå 15 fot (50 fot). Kanadisk hemlock utmerker seg i den nordvestlige regionen av staten delvis til full skygge og er hardfør til -40 grader F. (-40 C.).
  • Atlantic Whitecedar (Chamaecyparis thyoides) ligner den innfødte østlige rødsederen. Det raskt voksende bartræret fungerer godt som skjerm og tåler myrjord. Atlantisk hvit sedertre vokser fra 9-15 meter og er hardfør til -34 grader C.

Anbefalt: