Hva er sjølavendel - Lær hvordan du dyrker sparsomme lavendelplanter

Innholdsfortegnelse:

Hva er sjølavendel - Lær hvordan du dyrker sparsomme lavendelplanter
Hva er sjølavendel - Lær hvordan du dyrker sparsomme lavendelplanter

Video: Hva er sjølavendel - Lær hvordan du dyrker sparsomme lavendelplanter

Video: Hva er sjølavendel - Lær hvordan du dyrker sparsomme lavendelplanter
Video: 5 Tips to Grow Perfect Lavender 2024, Kan
Anonim

Hva er sjølavendel? Også kjent som myrrosmarin og lavendel sparsommelighet, sjølavendel (Limonium carolinianum), som ikke har noe å gjøre med lavendel, rosmarin eller sparsommelighet, er en flerårig plante som ofte finnes viltvoksende i s altmyrer og langs kystsanddyner. Havlavendel viser rødtonede stengler og læraktige, skjeformede blader. Delikate lilla blomster vises om sommeren. La oss lære om dyrking av sjølavendel, inkludert viktigheten av å beskytte denne vakre kystplanten.

Limonium Plant Info

Hvis du er interessert i å dyrke sjølavendel, er Limonium-planter lett tilgjengelige på nettet. En kunnskapsrik lokal barnehage kan imidlertid gi deg råd om de beste limoniumvariantene for ditt område.

Ikke forsøk å fjerne planter fra naturen fordi sjølavendel er beskyttet av føderale, lokale eller statlige lover i mange områder. Utbygging langs kystområder har ødelagt mye av det naturlige habitatet, og planten er ytterligere truet av overhøsting.

Selv om blomstene er vakre og høyt verdsatt av planteentusiaster og blomsterhandlere, hindrer plukking av blomsten at planten utvider seg og danner kolonier, og å fjerne planten ved røttene ødelegger hele planten. Demer vanlig dyrkede årlige statiske planter, som er relatert til sjølavendel og kan til og med dele dets vanlige navn, er en god erstatning.

Hvordan dyrke sjølavendel

Å dyrke sjølavendel er mulig i USDA plantehardhetssone 3 til 9. Plant sjølavendel i fullt sollys i de fleste områder. Imidlertid har planten godt av ettermiddagsskygge i varmere klima. Havlavendel tåler gjennomsnittlig godt drenert jord, men trives i sandjord.

Vann nye planter regelmessig for å etablere et dypt, sunt rotsystem, men bare av og til når planten er etablert, siden sjølavendel tåler tørke.

Del sjølavendel hvert annet til tredje år tidlig på våren, men grav dypt for å unngå skade på de lange røttene. Sjølavendel er noen ganger vanskelig å dele.

Høyere planter kan kreve at staker forblir stående. Havlavendel blir brun om høsten og vinteren. Dette er norm alt og gir ingen grunn til bekymring. Fjern gjerne døde blader for å gi plass til ny vekst om våren.

Anbefalt: