Evergreen Garden Ideas: Lær om landskapsarbeid med Evergreens

Innholdsfortegnelse:

Evergreen Garden Ideas: Lær om landskapsarbeid med Evergreens
Evergreen Garden Ideas: Lær om landskapsarbeid med Evergreens

Video: Evergreen Garden Ideas: Lær om landskapsarbeid med Evergreens

Video: Evergreen Garden Ideas: Lær om landskapsarbeid med Evergreens
Video: 100 Modern Front Yard Landscaping Design Ideas |Unique Garden Landscaping Ideas 2023 2024, April
Anonim

Mens stauder, ettårige planter, løker og en rekke løvtrær forbedrer landskapet ditt, når vinteren kommer, er de fleste av disse borte. Dette kan etterlate en veldig sterk hage. Løsningen er å dyrke en eviggrønn hage. Hagearbeid med eviggrønne planter vil fortsatt gi deg variasjon, men er også en helårsløsning for et karrig landskap.

Evergreen Garden Design

En hage uten eviggrønne planter kan presentere seg som et veldig øde sted om vinteren. Eviggrønn hagedesign vil forhindre det nakne utseendet og gi mange dimensjoner og mangfold av form. Det er så mange eviggrønne å velge mellom, inkludert mange unike kultivarer. Noen få eviggrønne hageideer kan få deg i gang med å utvikle et godt avrundet landskap med mye farger hele året.

Selv om høsten kan være en tid med stor farge og skjønnhet, signaliserer den også begynnelsen på en øde vinter, praktisk t alt blottet for planteliv. Landskapsarbeid med eviggrønne planter kan forhindre det sterke utseendet. Med mange forskjellige størrelser, er det perfekte diminutive buskprøver så vel som svevende eviggrønne trær.

Planlegg området før du kjøper og sørg for at jorda er i god form og godt drenert. Evergreens er perfekte for senger, border, hekker og som frittstående planter. Skisser din visjon. Det kan være en uformell setting, en elegantformell hage, eller bare en privatlivshekk. Vurder også voksen størrelse, da større trær kan være vanskelige å flytte hvis de blir for høye.

Hvordan dyrke en eviggrønn hage

En av de klassiske eviggrønne hageideene som har bestått tidens tann, kombinerer eviggrønne planter med stauder, urter og andre planter. En engelsk hage er et godt eksempel der du kan se skulpturerte barlind- eller buksbomhekker rundt nøye utformede blomsterbed og andre mindre planter.

Det er også mange som lager tiltalende containerplanter som kamelia, mindre einerarter, buksbom, barlind, noen kristtorner (som Sky Pencil) og mer. Bruk høyere planter som italiensk sypress for å gi et elegant uttrykk langs kjøreturen eller laurbær for å lage en attraktiv, klippet kant.

Fordeler med hagearbeid med Evergreens

Landskap med eviggrønne planter gir privatliv, langvarig farge og dimensjon, men danner også et vindfang og kan bidra til å redusere kostnadene for oppvarming og kjøling. Evergreens kan skjule grunnlaget, produsere et effektivt bunndekke, sette i gang et utendørs oppholdsrom og mer. Variasjonen av former tjener til å fange øyet og forbedre bedene som har blitt blottet for andre planter om vinteren.

Vurder hvordan eviggrønne planter vil se ut om vinteren. Det er kuppelformede arborvitae, sammenfiltret og sjarmerende lyng og pyramideformet Alberta-gran. Du kan også like vårblomster som rhododendron eller fjelllaurbær. Alternativene er praktisk t alt uendelige, og du vil ende opp med et hav av tekstur, selv om vinteren.

Anbefalt: