Southern Vegetable Gardening - Lær om varmekjære grønnsaker

Innholdsfortegnelse:

Southern Vegetable Gardening - Lær om varmekjære grønnsaker
Southern Vegetable Gardening - Lær om varmekjære grønnsaker

Video: Southern Vegetable Gardening - Lær om varmekjære grønnsaker

Video: Southern Vegetable Gardening - Lær om varmekjære grønnsaker
Video: Агрогороскоп с 25 по 28 ноября 2021 года 2024, Kan
Anonim

Som en "nordlending" har jeg hatt mange smerter av misunnelse for de av dere som bor i de sørlige delene av USA; en lengre vekstsesong betyr at du blir skitne på hendene ute i naturen i mye lengre tid. Du kan også dyrke grønnsaker i sørlige områder som de av oss i kjøligere klima bare kan drømme om.

Å dyrke grønnsaker i varme klimaer

Den primære fordelen med å dyrke grønnsaker i varmt klima er selvfølgelig den utvidede, noen ganger år lange, vekstsesongen. Sørlig grønnsakshagearbeid krever varm jord og lufttemperaturer, ikke for vanskelig å få tak i, for spiring, vekst og utbytte. Selvfølgelig vil mange av disse varmekjære grønnsakene ikke tåle frost og kan bli skadet eller til og med dø når temperaturene holder seg på 7 C eller lavere, noe som kan skje selv i de sørlige statene.

Grønnsaker i sørlige områder med varmere temperaturer hele året har en tendens til å være dypt rotfestet og ganske tørketolerante, selv om konsekvent vanning vil øke avlingene. Gjødsling med mat med høyt nitrogeninnhold er generelt ikke nødvendig. De fleste avlingene som er egnet for varme værforhold, dyrkes for frukt eller frø, og krever derfor ikke store mengder. Faktisk for myenitrogen kan påvirke fruktdannelsen eller forsinke den.

Så, bortsett fra den typiske sørlige tomatdyrkeren, hva er andre gode varmegrønnsaker?

Grønnsaker med godt varmt vær

Faktisk trenger tomater (sammen med bønner, agurker og squash) varme, men ikke for varme (21-26 C.) temperaturer for optimal produksjon. Høye temperaturer reduserer antallet blomstrer, og dermed mengden frukt som produseres. Disse grønnsakene er best plantet om våren for en tidlig sommeravling og igjen om høsten for en ekstra høsting. Når de har modnet og er høstet, kan du plante hagen på nytt med produkter som er mer egnet til høye temperaturer.

Auberginer, relatert til tomater, elsker omvendt sommervarmen. Store fruktige varianter som Blackbell Classic, Midnight og Florida Hi Bush er spesielt tilpasset sommerens varme dager.

Okra er hjemmehørende i tropisk Afrika, og er den perfekte voksende kandidaten for ekstreme vikarer. Den kan sås direkte i hagen. Noen gode varianter å prøve er Clemson Spineless, Cajun Delight, Emerald og Burgundy. Pass på å ikke plante for tett sammen; la 30 cm (12 tommer) mellom plantene.

Selv om paprika ikke tåler høye temperaturer, trives varm paprika og annen søt paprika som søt banan, sigøyner og piment i varmen. Aubergine, okra og paprika krever varm jord for å spire, ca. 21 C.

Avhengig av hvilket område i sør du er i, kan du kanskje dyrke snapsebønner og limas; imidlertid er de mindre tolerante for langvarig varme. En bedre innsats kan være svartøyde erter, kremerter, lilla skrog eller crowders for å mette belgfruktappetitten. Andre belgfrukter du kan prøve inkluderer yard-lange bønner, vingebønner og soyabønner.

Mange maisvarianter er også varmeelskere. Ekstra varmetolerante grønnsaker er:

  • Cantaloupe
  • Pumpkin
  • Vannmelon
  • Peanøtter
  • Søtpoteter

Når du velger frø for områder der sommertemperaturene blir veldig varme, sørg for å se etter varmetolerante og tørketolerante varianter. Fuktighet er også en faktor i disse regionene og fører til soppsykdommer, så se etter frø med soppresistens.

Anbefalt: