Fôring av dyreliv om vinteren: Å hjelpe dyrelivet med å overvintre i hagen din

Innholdsfortegnelse:

Fôring av dyreliv om vinteren: Å hjelpe dyrelivet med å overvintre i hagen din
Fôring av dyreliv om vinteren: Å hjelpe dyrelivet med å overvintre i hagen din

Video: Fôring av dyreliv om vinteren: Å hjelpe dyrelivet med å overvintre i hagen din

Video: Fôring av dyreliv om vinteren: Å hjelpe dyrelivet med å overvintre i hagen din
Video: Hibernation - wildlife's winter survival strategy 2024, Kan
Anonim

Å komme seg gjennom en lang, kald vinter kan være tøft for dyrelivet, og det er norm alt å ønske å gjøre livet deres litt enklere. Hvis du vil hjelpe dyr om vinteren, vær sikker på at du ikke utilsiktet gjør mer skade enn nytte. Her er noen tips for å hjelpe dyrelivet med å overvintre.

Hvordan hjelpe dyr om vinteren

Fugler, nyttige insekter og andre skapninger krever naturlige, uforstyrrede områder. Å hjelpe dyrelivet med å overvintre betyr å gi opp ideen om en perfekt velstelt plen og ryddig hage. Du kan for eksempel:

  • Legg igjen noen hauger med løv for å skape et vinterhabitat for dyreliv. Rak dem inn i et hjørne der de ikke er like synlige.
  • Lag en bunt med plantestengler der fugler og nytteinsekter kan overvintre. Samle for eksempel en haug med kvister eller solsikkeplantestilker, og bind dem løst med hyssing.
  • La stauder være ubeskårne til våren. Frøene opprettholder sangfugler om vinteren, og planteskjelettene gir ly.
  • Plant trær og busker med bær. De er ikke bare vakre, men de gir næring til fugler når andre matkilder forsvinner om høsten og vinteren.

Creating a Winter Wildlife Habitat

Inkluder flere innfødte planter i hagen din. Innfødte planter har tilpasset seg regionens klima og jordsmonn, og de tiltrekker seg et mangfold av fugler, sommerfugler og nyttige insekter. Hardføre innfødte planter er tørketolerante, og de krever ingen gjødsel, plantevernmidler eller ugressmidler.

Plant så mange innfødte eviggrønne planter som mulig, inkludert lavtvoksende planter som bregner og kilinger. Evergreens gir hele året beskyttelse mot rovdyr for kaniner og andre små dyr. De gir også et sted for fugler å raste og oppdra ungene sine. Mange innfødte sommerfugler og møll legger eggene sine på eviggrønne trær.

Vinteroverlevelsestips for dyreliv

Fugler blir sultne om høsten og vinteren, så bare et par fuglebrett kan gi næring til våren. Gi et mangfoldig utvalg av matvarer fordi forskjellige fugler har ulike kostholdskrav. Solsikkefrø av svart olje er en stor kilde til næring og fett for en rekke fugler. Nyjertistel tiltrekker seg finker og flere andre fugler.

Hvis det er mulig, ta med talgmater, da fugler trenger fett for energi om vinteren. Andre populære matvarer inkluderer biter av frukt, melorm eller peanøtter. Unngå billige frøblandinger, som for det meste består av ubrukelige fyllstoffer.

Se etter ekornsikre matere hvis slyngeldyrene forsyner seg med fuglefrø. Ekorn går ikke i dvale, og de er kreative når det gjelder å finne mat. Hvis du vil hjelpe dem, elsker ekorn peanøtter uten skall, tørket maiskolber eller biter av gulrøtterog epler.

Noen ganger er det faktisk skadelig å mate dyreliv om vinteren, inkludert hjort. Overlevelse av dyrelivet om vinteren er viktig; likevel er det naturlig at mindre, svakere dyr dør i vintermånedene. Å tiltrekke seg store grupper til ett område øker risikoen for at sykdommer sprer seg eller gjør dyrene mer utsatt for å bli påkjørt av biler. Fôring inviterer også pumaer, coyoter og andre rovdyr til nabolaget ditt.

Hjort kan bli aggressive og kan angripe mindre medlemmer av flokken, eller til og med små hunder. Husk også at fôring av rådyr sikrer at de holder seg til å spise på blomstene og grønnsakene dine når vinteren har gått.

Anbefalt: