Care Of Rain Lily Bulbs - How To Grow Rain Lilies

Innholdsfortegnelse:

Care Of Rain Lily Bulbs - How To Grow Rain Lilies
Care Of Rain Lily Bulbs - How To Grow Rain Lilies

Video: Care Of Rain Lily Bulbs - How To Grow Rain Lilies

Video: Care Of Rain Lily Bulbs - How To Grow Rain Lilies
Video: How to grow and care Rain Lily||How to divide Rain Lily bulbs|| Zephyranthes Lily||BackyardGardening 2024, Kan
Anonim

Regnliljeplanter (Habranthus robustus syn. Zephyranthes robusta) pryder hagebedet eller -beholderen med prikkete skygge, og produserer bedårende blomster etter regnbyger. Å dyrke regnliljer er ikke vanskelig når de rette forholdene er tilgjengelige for planten. Regnliljeløk produserer små blomster i overflod når de er plassert på rett sted.

Tips for dyrking av regnliljer

Også kjent som Zephyr-lilje og fe-lilje, voksende regnliljer er små, de når ikke mer enn 30 cm i høyden og blir sjelden så høye. Rosa, gule og hvite krokuslignende blomster blomstrer fra sen vår til sensommeren, noen ganger tidligere i regntiden. Flere blomster blomstrer på hver stilk.

Denne planten er hardfør og er USDA-sone 7-11. Et medlem av Amaryllidaceae-familien, tipsene er de samme for dyrking av regnliljer som for dyrking av crinumlilje, Lycoris-lilje og til og med den vanlige innendørsvokste amaryllis av samme familie. Størrelser og blomster er forskjellige, men omsorg for regnlilje ligner på andre medlemmer av familien. Flere typer regnliljer er tilgjengelige i dagens marked. Nyere hybrider kommer i en rekke farger, og blomstringstiden vil variere etter kultivar, men i utgangspunktet er pleien deres den samme.

  • Plant hvorettermiddagsskygge er tilgjengelig for planten, spesielt i de varmeste områdene.
  • Omsorg for regnlilje inkluderer regelmessig vanning, selv i dvale.
  • Jord bør være godt drenerende.
  • Regnliljeløk bør ikke flyttes før sengen er overfylt.
  • Når du flytter regnliljeløk, må du klargjøre de nye planteområdene og flytte dem rett til den nye plasseringen.

Når du lærer å dyrke regnliljer, plant dem på et noe beskyttet sted og mulch om vinteren, siden regnliljeplanter kan bli skadet ved -2 C eller lavere temperaturer.

Hvordan dyrke regnliljer

Plant de små regnliljeløkene i godt drenerende jord i høstsesongen. Jord som er rik, holder godt på fuktighet og er lett sur, er å foretrekke for denne planten. Plasser pærer omtrent en tomme dypt og 3 tommer (7,5 cm.) fra hverandre. Når du flytter og transplanterer regnliljeløk, vil enhver tid på året fungere hvis løkene plantes raskt og vannes inn.

Rellig vanning er viktig for å holde det gresslignende løvet til regnlilje frodig og sunt. Løvverk kan dø tilbake i perioder med forsømmelse, men kommer vanligvis tilbake når vanningen gjenopptas.

Når de er etablert i sengen eller beholderen, vil bladverket spre seg og blomstene formere seg.

Anbefalt: