Vegetable Gardening In Ireland: How To Plant An Irish Vegetable Garden

Innholdsfortegnelse:

Vegetable Gardening In Ireland: How To Plant An Irish Vegetable Garden
Vegetable Gardening In Ireland: How To Plant An Irish Vegetable Garden

Video: Vegetable Gardening In Ireland: How To Plant An Irish Vegetable Garden

Video: Vegetable Gardening In Ireland: How To Plant An Irish Vegetable Garden
Video: Vegetable Garden Dublin Ireland - First time gardening 2024, April
Anonim

Det er naturlig å tro at en irsk grønnsakshage inneholder poteter. Tross alt er den irske potetsulten på 1840-tallet et historiebokikon. Sannheten er at grønnsakshagearbeid i Irland ikke er så forskjellig fra andre steder. Gartnere på Emerald Isle takler vær og bekjemper skadedyr og sykdommer som resten av oss. Ofte avgjør disse problemene hvilke irske grønnsaker som kan dyrkes og høstes med hell. Så la oss ta en titt på hvordan irsk hagearbeid egentlig er.

Grønnsakshagearbeid i Irland

Mikroklima på Emerald Island kan variere fra region til region, men generelt er været moderat. Ekstreme temperaturer er ikke et problem for grønnsakshagearbeid i Irland, men rikelig nedbør og fuktige forhold er problemer som irske gartnere må overvinne.

Ikke overraskende er de vanligste grønnsakene som finnes i irske hager, kule sesongavlinger. Disse inkluderer brokkoli, kål, gulrøtter, salat, pastinakk og løk. Agurker og tomater er populære sommeravlinger. I tillegg til disse kjente plantene, her er flere irske grønnsaker som amerikanske gartnere og andre kan finne interessante:

  • Claytonia – Denne hjerteformede bladgrønnsaken vokser godt i skyggen. De saftige claytonia-bladene er høye i vitamin C og er envelkommen tillegg til vintersalat og stek. Plukk de unge, møre bladene etter behov, siden denne produktive selvsåmaskinen ikke lagrer godt.
  • Maissalat – Suksessive hagearbeidsteknikker holder maissalaten med nøttesmak klar for høsting gjennom de milde vintermånedene. Den ti ukers modningstiden avskrekker ikke sneglene fra å dele høsten, så det er en nødvendighet å sette ut ølfeller i den irske grønnsakshagen.
  • Courgette – Ikke la navnet lure deg, en courgette er den franske betegnelsen for en zucchini. Disse høstes vanligvis når de har en blyantstørrelse, og er en irsk grønnsakshage.
  • Mibuna – Denne lettdyrkede orientalske grønnsaken er mer tolerant for vinterkulde enn sommervarme. De spydformede mibunabladene med sennepssmak kan brukes i salat, suppe og stek. Høst gjentatte ganger som en mikrogrønn eller la planten få moden størrelse.
  • Mizuna – En annen populær irsk hagearbeid orientalsk grønn, mizuna har et taggete blad og en mild sennepssmak. Den kan også dyrkes og høstes som en mikrogrønn. Plant denne i et skyggefullt hjørne av hagen, siden den ikke krever full sol.
  • Oca – En eldgammel avling dyrket av inkaene, Oca er en rotknoll som er motstandsdyktig mot rot. De buskete plantene produserer forstørrede jordstengler i en rekke farger, inkludert gul, oransje og dyp rød. De har en sitronsmak når de spises rå. Kok knollene som poteter for en nøtteaktig siderett.
  • Perpetual Spinat – En flerårig bladgrønn med en mildere smak enn spinatgjør denne planten til en favoritt i den irske grønnsakshagen. Et medlem av rødbetefamilien, evig spinat, også kjent som mangold eller bladbete, er utrolig hardfør og kan høstes året rundt. Bruk den på samme måte som årlig spinat.
  • Swede – En langsommere voksende slektning av vanlig kålrot, kålrot (rutabaga) er en av de mest populære grønnsakene som finnes i irske hager. Denne gule rotveggen tar fem måneder å nå modenhet. Det er best å grave og lagre røtter før vinteren for å forhindre at det blir ødelagt fra fuktig jord.

Anbefalt: