Hva er New Zealand Spinat – Dyrking av New Zealand Spinat i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hva er New Zealand Spinat – Dyrking av New Zealand Spinat i hagen
Hva er New Zealand Spinat – Dyrking av New Zealand Spinat i hagen

Video: Hva er New Zealand Spinat – Dyrking av New Zealand Spinat i hagen

Video: Hva er New Zealand Spinat – Dyrking av New Zealand Spinat i hagen
Video: Grow New Zealand Spinach 2024, April
Anonim

Spinaten vi er kjent med er i Amaranthaceae-familien. New Zealand-spinat (Tetragonia tetragonioides) er derimot i Aizoaceae-familien. Mens newzealandsk spinat kan brukes på samme måte, har den svært forskjellige vekstforhold enn dens look-a-like, kule sesongens fetter. Fortsett å lese for tips om hvordan du dyrker newzealandsk spinat, en plante du kan nyte hele sommeren.

Hva er New Zealand-spinat?

Spinat har en rekke bruksområder, enten fersk eller kokt. Den høye konsentrasjonen av vitamin A og C og lave kalorier gjør den til et perfekt frittstående eller komplement til oppskrifter. I mange regioner er dyrking av New Zealand-spinat et alternativ for den varme sesongen. Hva er New Zealand spinat? Denne planten er også fullpakket med næringsstoffer og en perfekt stand-in for vanlig spinat.

Som vanlig spinat er New Zealand en bladgrønn, men bladene er mye tykkere og saftige, noe som gir den alternative navnet isplante. Andre navn er Tetragonia, evigvarende spinat og evigvarende spinat.

Vanlig spinat vil boltre seg og senke bladproduksjonen når varme temperaturer kommer, men New Zealand-spinatplanter vil fortsette å produsere hele den varme sommerenmåneder. Sorten er frostøm og dør ut når kaldt vær dukker opp.

Planter blir 31-61 cm høye med en lignende spredning. Det finnes flere kultivarer, noen med glatte blader og andre med blad av savoytype.

Hvordan dyrke New Zealand-spinat

En lys solrik beliggenhet er best for dyrking av New Zealand-spinat. Plantene har godt av lett skygge på den varmeste delen av dagen i sørlige strøk.

Start frø utendørs etter at all fare for frost har passert i forberedt, godt drenerende jord. Litt sandholdig jord gir et utmerket medium, med organisk materiale inkorporert og et pH-nivå på 6,0 til 7,0. Denne spinaten er også tolerant for s altholdig jord.

Du kan til og med dyrke New Zealand-spinatplanter i beholdere. Hold jorda moderat fuktig, men etablerte planter tåler korte perioder med tørke.

New Zealand Spinat Care

New Zealand-spinat har få problemer med skadedyr eller sykdom. Løvgruvearbeidere kan gjøre kosmetisk skade på bladene. Andre potensielle skadedyr er kålormer, kålløkker og bladlus.

Drukning fra dårlig luftet jord og mugg kan forekomme. Sørg for at jorden er godt drenert, vann fra under bladene og bruk raddeksler for å beskytte bladene mot skadedyr. Mulch rundt plantene for å forhindre ugress, spare fuktighet og holde jorda kjølig.

Hast når bladene er unge, da eldre blader kan ha en bitter smak. Du kan fjerne bare noen få blader eller kutte planten tilbake til jorden og la den komme igjen. Dette er en veldig interessant, lettdyrket grønn som kangi alle fordelene med spinat langt inn i den varme årstiden.

Anbefalt: