Vanlige problemer med å vokse Gladiolus

Innholdsfortegnelse:

Vanlige problemer med å vokse Gladiolus
Vanlige problemer med å vokse Gladiolus

Video: Vanlige problemer med å vokse Gladiolus

Video: Vanlige problemer med å vokse Gladiolus
Video: Джеффри Мишлав: удаленный просмотр и тестирование паранормальных явлений 2024, Kan
Anonim

Hvis du har plantet gladioler, skal du vanligvis kunne nyte gladioler problemfritt. De er vakre og kommer i en rekke farger, som virkelig forbedrer ethvert landskap i hagen din. Det er imidlertid rikelig med skadedyr på gladioler, og det vanligste av alle er problemer med knollen.

Problems with Growing Gladiolus

Hvis du har gladioler som allerede vokser og de viser tegn til gulnende blader eller til og med har blomster som virker forkrøplet uten å åpne seg før de begynner å bli brune, er problemet med gladiolus sannsynligvis et virus. Dette er den verste tingen å håndtere fordi den verste gladiolasykdommen er et virus. Du må kanskje grave opp gladiolen og begynne med ferske knoller.

Gladiola sykdom er imidlertid ikke begrenset til virus. Når du planter gladiolen din, bør du sjekke ut knollene før du planter dem. Hvis de føles myke eller er litt smuldrende, er de ikke bra og bør kastes. Start alltid med lydknøller for å forhindre gladioluproblemer.

Hvis bladene på gladiolen din er noe stripete, kan du bli infisert av trips. Trips er små insekter som angriper knollene mens de overvintrer. De kan få blomstene til å være morsomme. De kan føre til at veksten blir hemmet og denbladene blir stripete.

Den beste måten å forhindre skadedyr på gladiolus er å behandle knollene før du lagrer dem for vinteren.

Eliminating Gladiola Disease

Gladiolasykdommen kan starte så tidlig som med knollene. Å holde knollene på et kjølig, tørt sted mellom 2-4 C. er den beste måten å holde knollene sykdomsfrie. Trips vil ikke overleve disse forholdene. Du kan også pudre knollene med karbaryl, bløtlegge dem i Lysol og vann, eller dyppe dem i varmt vann i et par minutter. Dette vil bidra til å eliminere problemer med voksende gladioler.

Gladiolus vil lett falle i vinden når de først vokser. Dette er grunnen til at de bør plantes i områder der de er beskyttet mot vinden, for eksempel mot en garasje eller baksiden av huset.

Til slutt kan du begynne å plante gladiolknollene i midten av mai, etter å ha forsikret deg om at de er fri for gladioluskadedyr og kan fortsette å plante dem til slutten av juni annenhver uke eller så. Dette vil gi deg en kontinuerlig vakker avling av gladioler i omtrent seks uker om sommeren. De trenger sollys, så husk dette når du planter dem.

Å holde gladiolen problemfri er ikke så vanskelig. Bare vær oppmerksom på knollen i begynnelsen slik at hvis det er problemer med gladiolasykdommen, kan du nappe den i knoppen.

Anbefalt: