Grønnsaker, urter og blomster - Hvordan blande spiselige planter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Grønnsaker, urter og blomster - Hvordan blande spiselige planter i hagen
Grønnsaker, urter og blomster - Hvordan blande spiselige planter i hagen

Video: Grønnsaker, urter og blomster - Hvordan blande spiselige planter i hagen

Video: Grønnsaker, urter og blomster - Hvordan blande spiselige planter i hagen
Video: How to store herbs and edible flowers to enjoy them fresh all year round! #shorts #gardening #vegan 2024, April
Anonim

Spiselig landskapsarbeid er ganske enkelt en måte å bruke grønnsaker, urter og blomster på i hagen som vil utføre flere funksjoner, for eksempel for mat, smak og dekorativt utseende. La oss ta en titt på hvordan du blander spiselige planter i hagen.

grønnsaker, urter og blomster

Ideen om å blande spiselige avlinger med prydplanter ble en gang misfornøyd. Å gruppere grønnsaker, urter og blomster sammen er imidlertid en fin måte å legge til interessante teksturer og farger til hagen. Å blande grønnsaker og urter med blomster skaper interesse hele året. Mange gartnere foretrekker også å blande disse plantene for å kamuflere og avvise skadedyr.

Velge spiselige landskapsplanter

Når du legger til spiselige landskapsplanter i blomsterhager, bør du vurdere det generelle utseendet til hver plante og velge de som utfyller hverandre, så vel som de som deler de samme vekstkravene. Noen liker for eksempel solen mens andre foretrekker skygge. Noen tåler tørkelignende forhold mens andre krever mye vann. For best resultat, pass på at når du blander grønnsaker og urter med blomster, er de plassert i de samme bedene som de som deler de samme forholdene.

Blanding av grønnsaker og urter med blomster kan øke hageavlingene og blomstenproduksjon. Blomstene øker nektarproduksjonen, og tiltrekker seg flere nyttige insekter som beskytter spiselige planter og pollinatorer som øker blomsterproduksjonen.

Planting med ledsager hjelper også. For eksempel kan visse grønnsaker, som løk, bidra til å avskrekke angrep av bladlus på planter som roser. Ringblomster har samme effekt og fungerer godt med tomatplanter, og avverger snegler. Et annet godt eksempel kan være å plassere petunia med bønner for å avvise bønnebiller.

Landskap med grønnsaker

Selv om det finnes en rekke metoder for landskapsarbeid med grønnsaker, er her noen forslag for å komme i gang:

  • Fyll ut tomme områder med blomsterkanter eller bed med prydgrønnsaker.
  • Rabarbra har nydelige kremfargede blomsterstilker som passer fint sammen med blomstrende planter.
  • Når aspargesavlingene har falmet, vil det fjæraktige bladverket deres gjøre blomsterkanten interessant.
  • Sett litt varme i blomsterbedet med paprika. Paprika kommer i en rekke farger og former, noe som gjør dem eksepsjonelle valg for blomsterkanter og bed. Velg en variant som utfyller de omkringliggende blomstene eller bladverket.

Landskap med urter

Mange spiselige urter fungerer også godt blandet med blomster. Prøv noen av følgende ideer for landskapsarbeid med urter:

  • Fyll ut tomme områder med persille for å legge til interesse for løvverk.
  • Basilikum er tilgjengelig i mange varianter, og denne urten kan gjemmes inn i hagen som en aksent nesten hvor som helst.
  • Timian, mynte og oregano kan alle brukes som bunndekkeri blomsterhagen.
  • Mange urter har attraktive blomster og velduftende løvverk, som enkelt kan integreres i hagen, for eksempel ananassalvie, lavendel og biebalsam.

Andre spiselige landskapsplanter

Dvergfrukttrær og andre spiselige varer, som bær og fruktvinranker, ser bra ut når de plantes med blomster. Bruk dvergfrukttrær for aksenter eller ankre til blomsterkanter og øybed. Frukt og blomstrende busker er også en fordel ved spiselig landskapsforming og bra for å legge til struktur. Spiselige planter, som jordbær, kan også lage herlige bunndekker i blomsterhagen.

For enda mer skjønnhet og utvidede blomster, bland noen spiselige blomster inn med grønnsakene og urtene dine. Det er ikke bare en fin måte å utvide utseendet til hagen på, men det vil også øke den totale avkastningen. Tross alt er det en spiselig hage. Hvorfor ikke ha det beste av begge.

Anbefalt: