Desember Hagearbeid – Vinterhagearbeid i Sør-Sentral-regionen

Innholdsfortegnelse:

Desember Hagearbeid – Vinterhagearbeid i Sør-Sentral-regionen
Desember Hagearbeid – Vinterhagearbeid i Sør-Sentral-regionen

Video: Desember Hagearbeid – Vinterhagearbeid i Sør-Sentral-regionen

Video: Desember Hagearbeid – Vinterhagearbeid i Sør-Sentral-regionen
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

I mange regioner i USA markerer ankomsten av desember en tid med ro i hagen. Selv om de fleste plantene har blitt gjemt bort for vinteren, kan det fortsatt være en del hagearbeid i desember for de som bor i Sør-Sentral-regionen.

Nærmere undersøkelse av den regionale oppgavelisten viser at desember er den ideelle tiden å beskjære, plante og til og med planlegge for neste vekstsesong.

Desember Gardening Tasks for South Central Region

Temperaturene i desember måned kan variere mye i denne regionen fra en sesong til en annen. Selv fortsatt er kuldegrader ikke uvanlig. Det er av denne grunn at South Central hagearbeid innebærer mange oppgaver knyttet til beskyttelse mot kulde. Dette inkluderer fortsatt bruk av mulch rundt flerårige planter, samt spesiell omsorg for potteprøver.

For de som heller vil holde seg varme innendørs, er vinterplanlegging en fin måte å begynne å forberede seg til neste sesongs hage på. Dette kan inkludere å skissere nye hageoppsett, bla gjennom kataloger eller frøsider på nettet og analysere resultatene av jordtester. Tidlig gjennomføring av oppgaver knyttet til hageplanlegging vil bidra til å sikre at dyrkere er klare når været til slutt begynner å snu.

Desember i Sør-Sentralenregionen er også et godt tidspunkt å fullføre rutinemessige beskjæringsoppgaver, for eksempel fjerning av døde grener fra trær. På denne tiden har de fleste urteaktige stauder dødd tilbake til bakken. Sørg for å fjerne brune blader og planterester for å redusere sannsynligheten for problemer som involverer plantesykdommer i fremtiden.

Andre hagesaneringsoppgaver som kan fullføres på dette tidspunktet inkluderer fjerning av falne løv, vedlikehold av komposthauger og endring av voksende bed.

Til slutt kan hagearbeid i desember innebære planting. Selv om mye av grønnsakshagen kan være i ro i denne delen av vekstsesongen, er det nå en utmerket tid for å utvikle landskapsplanting. Trær, busker og busker kan alle plantes på dette tidspunktet.

I tillegg opplever mange gartnere at blomstrende vårløk også kan plantes etter en innledende periode med kaldbehandling eller nedkjøling. Kuldetolerante, hardføre ettårige blomster som stemorsblomster og løvedrager er ideelle for å bringe tidlig sesongfarge til landskapet.

Anbefalt: