Chitalpa Tree Care: Lær om å dyrke Chitalpas i landskapet

Innholdsfortegnelse:

Chitalpa Tree Care: Lær om å dyrke Chitalpas i landskapet
Chitalpa Tree Care: Lær om å dyrke Chitalpas i landskapet

Video: Chitalpa Tree Care: Lær om å dyrke Chitalpas i landskapet

Video: Chitalpa Tree Care: Lær om å dyrke Chitalpas i landskapet
Video: Is This Tree Right for My Garden? Judging Benefits + Challenges. Catalpa As An Example 2024, Kan
Anonim

Chitalpa-trær er luftige hybrider. De er et resultat av en krysning mellom to amerikanske innfødte, sørlig catalpa og ørkenpil. Chitalpa-planter vokser til korte trær eller store busker som produserer festlige rosa blomster gjennom hele vekstsesongen. For mer informasjon om chitalpa, inkludert tips om hvordan du dyrker chitalpa, les videre.

Chitalpa-informasjon

Chitalpa-trær (x Chitalpa tashkentensis) kan vokse til 30 fot høye trær (9 m.) eller som store, flerstammede busker. De er løvfellende og mister blader om vinteren. Bladene deres er elliptiske, og når det gjelder form, er de omtrent halvveis mellom de smale bladene på ørkenpil og det hjerteformede bladverket til catalpa.

De rosa chitalpa-blomstene ser ut som catalpa-blomster, men mindre. De er trompetformet og vokser i oppreiste klynger. Blomstene vises om våren og sommeren i ulike nyanser av rosa.

I følge chitalpa-informasjon er disse trærne ganske tørketolerante. Dette er ikke overraskende med tanke på at dets opprinnelige habitat er ørkenlandene i Texas, California og Mexico. Chitalpa-trær kan leve 150 år.

How to Grow Chitalpa

Hvis du vil vite hvordan du dyrker chitalpa,vurdere først hardhetssoner. Chitalpa-trær trives i det amerikanske landbruksdepartementets plantehardhetssone 6 til 9.

For best resultat, begynn å dyrke chitalpa på et sted med full sol i jord med utmerket drenering. Disse plantene tåler litt skygge, men de utvikler bladsykdommer som gjør planten lite attraktiv. Imidlertid er stammene deres veldig følsomme for solsår, så de bør aldri plasseres med en vestlig eksponering der reflektert stråling vil brenne dem alvorlig. Du vil også oppdage at trærne tåler høy alkalisk jord.

Chitalpa Tree Care

Selv om chitalpas er tørketolerante, vokser de best med vann av og til. De som dyrker chitalpas bør vurdere vanning i den tørre årstiden som en del av treets pleie.

Vurder også å beskjære en viktig del av chitalpa-trepleie. Du vil forsiktig tynne og gå tilbake sidegrener. Dette vil øke tettheten til baldakinen og gjøre treet mer attraktivt.

Anbefalt: