Mugg på korianderblader - Hvordan behandle pulvermugg av koriander

Innholdsfortegnelse:

Mugg på korianderblader - Hvordan behandle pulvermugg av koriander
Mugg på korianderblader - Hvordan behandle pulvermugg av koriander

Video: Mugg på korianderblader - Hvordan behandle pulvermugg av koriander

Video: Mugg på korianderblader - Hvordan behandle pulvermugg av koriander
Video: How to treat Powdery Mildew in your Garden? 2024, Kan
Anonim

Mugg er en vanlig soppsykdom blant grønnsaker og prydplanter. Hvis koriander har hvitt belegg på bladene, er det høyst sannsynlig pulveraktig mugg. Mugg på koriander er mest utbredt i fuktige, varme forhold. Perioder med høy luftfuktighet, overvann og overfylte planter vil sannsynligvis føre til pulveraktig mugg på koriander og mange andre planter. Finn ut hva du skal gjøre for å kontrollere og om mulig forhindre sykdommen.

Identifying Cilantro Powdery Mildew

Hvit, luftig vekst på bladene til en korianderplante indikerer et utbrudd av sopp, pulveraktig mugg. Mugg av koriander er usannsynlig å drepe planten, men gjør den mindre produktiv og bladene kan utvikle en "off" smak. Soppen vises på blader og stengler. Enkle dyrkingstips tidlig i sesongen, samt en forståelse av hvorfor meldugg på koriander oppstår, kan hjelpe til med å nappe denne soppen i knoppen.

Mugg av koriander dukker opp når været er varmt, men løvet kommer i kontakt med fuktighet som ikke tørker i løpet av tilstrekkelig tid. Dette kan være fra vanning av planten over hodet, eller fra nattdugg eller regn. Når fuktighet kommer på blader ogblir liggende der i flere timer før de tørker av, soppsporene rekker å spire og spre seg.

De første tegnene er vanligvis bare noen få flekker og kan være vanskelige å finne, men i løpet av bare noen få dager kan hele bladoverflaten være dekket av fine hvite støvete sporer. Sporene vil riste av seg til en viss grad, men hoveddelen av dem vil fortsatt belegge bladet. Å vaske dem av går heller ikke, da det vil fukte bladet og starte prosessen på nytt.

Forebygging av korianderpulver

Når du har oppdaget at koriander har hvitt belegg på bladene, må du gå over til kontrolltiltak. Men hvis dette skjer med deg hvert år, er det på tide å tenke på forebygging.

Velg et sted for planting som får god soleksponering. Sporene og myceliet til meldugg er svært følsomme for sollys. Velg en motstandsdyktig variant av koriander hvis mulig, og når du planter koriander, sørg for at det er god plass rundt hver plante slik at luften kan sirkulere.

Bruk dryppvanning for å vanne røttene og ikke løvet. Hvis du vanner over hodet, vann om morgenen slik at bladene kan tørke raskt.

Fjern alle infiserte deler umiddelbart for å forhindre spredning av sykdommen. I de fleste tilfeller tar det 7 til 10 dager å fullføre sykdomssyklusen, men det kan oppstå under ideelle forhold på så lite som 72 timer.

Kontroller for Cilantro with Powdery Mildew

Svovelbladspray er effektiv mot meldugg. Spray hver 7. til 14. dag for å forhindre at soppen vokser. En blanding av hvitløk knust i vann er høy i svovelog ikke-giftig.

Natron oppløst i vann er et effektivt naturlig soppdreper fordi det endrer pH på bladene, noe som gjør det mindre gjestfritt for soppen.

Fordi bladene til koriander er spiselige, er det best å ikke bruke noen profesjonelle soppdrepende sprayer. Noen gartnere sverger også til å fukte bladene med fortynnet kompostte eller urin for å hindre mugg i å vokse.

Hvis alt annet mislykkes, fjern de berørte bladene og ødelegg dem. Koriander vokser raskt og en frisk, upåvirket avling kommer på kort tid.

Anbefalt: