Beskjæring av klatreroser: Hvordan beskjære klatreroser

Innholdsfortegnelse:

Beskjæring av klatreroser: Hvordan beskjære klatreroser
Beskjæring av klatreroser: Hvordan beskjære klatreroser

Video: Beskjæring av klatreroser: Hvordan beskjære klatreroser

Video: Beskjæring av klatreroser: Hvordan beskjære klatreroser
Video: Hagetips: Slik beskjærer du roser 2024, Kan
Anonim

Beskjæring av klatreroser er litt annerledes enn å beskjære andre roser. Det er et par ting du må vurdere når du kutter ned en klatrende rosebusk. La oss se på hvordan du beskjærer klatreroser.

Hvordan beskjære klatreroser

Først og fremst er en god tommelfingerregel for beskjæring av klatrende rosebusker å ikke beskjære dem på to eller tre år, slik at de kan danne sine lange buede stokker. Noe beskjæring kan være nødvendig, men hold det til et minimum! De to eller tre årene er en "treningstid" for deg å holde dem trent til et espalier eller andre funksjoner i hagen din; å holde dem bundet tilbake og vokse i ønsket retning tidlig er av største betydning. Å ikke gjøre det vil føre til mye frustrasjon når du prøver å trene rosebusken til å gå dit du vil når den har vokst ut av kontroll.

Når det er på tide å beskjære en klatrerosebusk, venter jeg til det nye løvet deres har kommet godt nok på til at de viser meg hvor jeg skal beskjære dem tilbake. Å beskjære noen klatreroser for tidlig vil redusere blomstringene man får for den sesongen, ettersom noen blomstrer på forrige års vekst eller det som er kjent som "gamle veden."

Enkeltblomstrende klatreroser bør kun beskjæres rett etter at de har blomstret. Somdette er de som blomstrer på den gamle treen, å gjøre en vårbeskjæring vil ta bort det meste, om ikke alle, av blomstringene for den sesongen. Vær forsiktig!! Å fjerne opptil en fjerdedel av det gamle treverket etter å ha blomstret for å hjelpe til med å forme eller trene rosebusken er vanligvis akseptabelt.

Gjentatte blomstrende klatreroser må deles ofte for å oppmuntre til nye oppblomstringer. Disse rosebuskene kan beskjæres tilbake for å hjelpe til med å forme eller trene dem til et espalier enten på senvinteren eller tidlig på våren. Det er her regelen min om å vente på at rosebusken viser meg hvor jeg skal beskjære, gjelder veldig godt.

Husk, etter å ha klatret rosebeskjæring, må du forsegle de avkuttede endene av stokkene med Elmers hvite lim for å forhindre at stokkkjedelige insekter også forårsaker problemer med disse rosene!

Jeg anbefaler på det sterkeste å bruke noen langskaftede rosebeskjærere for beskjæring av klatrebusker, siden de lengre håndtakene reduserer riper og stikk. De langskaftede rosebeskjærerne forbedrer også rekkevidden for disse ofte høye rosebuskene.

Anbefalt: