DIY Dehydrating: How To Make A Homemade Dehydrator

Innholdsfortegnelse:

DIY Dehydrating: How To Make A Homemade Dehydrator
DIY Dehydrating: How To Make A Homemade Dehydrator

Video: DIY Dehydrating: How To Make A Homemade Dehydrator

Video: DIY Dehydrating: How To Make A Homemade Dehydrator
Video: DIY Dehydrator from Cardboard Box! TKOR's Guide To A Homemade Dehydrator Machine! 2024, Mars
Anonim

Å lage tørrvarer hjemme er en fin måte å konservere frukt og grønnsaker på, spare penger og forlenge innhøstingsperioden. En hjemmelaget dehydrator vil være avgjørende for å holde avlingene dine gjennom vinteren og spare næringsstoffene i maten. Gjør-det-selv-dehydrering vil også spare energi, siden mye av oppvarmingen gjøres av solen.

Tips om DIY-dehydrering

Dehydrering krever bare et par ting for å være idiotsikker. Du trenger en varmekilde for å fremskynde tørkingen. Det trenger ikke være varmt. Selv å bruke ovnen på lavt er en type dehydrator, bare ikke en veldig effektiv en. Deretter trenger du en måte å sirkulere den varmen, så vel som luften. Luftbevegelse hjelper til med å fjerne fuktighet. En vifte av noe slag er ideell for å sirkulere varme og luft effektivt. Metall- eller nettingstativer er nyttige for å holde luften i bevegelse og eksponere alle sider av maten du tørker. Dette vil fremskynde prosessen og hindre at maten mugner seg mens den mister fuktighet.

En veldig enkel DIY Food Dehydrator

Selv om du ikke er særlig snekker, men likevel ønsker å tørke produkter hjemme, kan du lage en soldehydrator. En av de enkleste metodene er å bruke et gammelt skap. Hvis den har glasspaneler, så mye desto bedre, da glasset vil lede solenergien. Hvis det ikke er glass, vil det fortsatt fungere, men mal hele greia mørkt. Bytt ut skaphyllene med trådhyller. Avhengig av størrelsen på skapet, kan disse være hentet fra brukt byggemateriale eller lignende steder. Klipp mange 1,3 cm (1/2 tomme) hull rundt bunnen av skapet. Stift fint netting over hvert hull for å forhindre insekter. Klipp et hull akkurat stort nok til å føre en ledning og installer en liten vifte på bunnen av skapet. Dette er en av de enkleste hjemmelagde dehydratordesignene.

Fancying Up Your Produce Dehydrator

Det grunnleggende skissert ovenfor vil være tilstrekkelig for en veldig enkel dehydrator. Noen DIY-produsenter legger også belysning til blandingen. Dette bør øke omgivelsesvarmen litt, og du kan holde prosessen i gang om natten. Det er planer på nettet for dehydratorer som kan brettes sammen for å lagres om vinteren. Dette er en fantastisk idé, siden tørketromlene er ganske store og vil være tungvinte å ta med i kjelleren eller garasjen for vinteren. Mange DIY-byggere installerte også solcellepaneler for å drive viftene og lysene. Du trenger ikke å bli så fancy, men det kan fremskynde tørkeprosessen og gjøre tørketrommelen lettere å flytte. Start med det enkle grunnleggende og design din egen tørketrommel.

Anbefalt: