10 Evergreens med vakre blomster - Evergreens for konstant farge

Innholdsfortegnelse:

10 Evergreens med vakre blomster - Evergreens for konstant farge
10 Evergreens med vakre blomster - Evergreens for konstant farge

Video: 10 Evergreens med vakre blomster - Evergreens for konstant farge

Video: 10 Evergreens med vakre blomster - Evergreens for konstant farge
Video: Undemanding plant - gardeners dream. Blooms all summer until frost 2024, April
Anonim

Hver hage bør ha eviggrønne planter for å gi farge og visuell interesse året rundt. I tillegg til noen av de typiske eviggrønne plantene, som grantrær eller buksbomhekker, kan du finne blomstrende planter som holder på bladene hele året. Legg til grønt og vakre blomster med disse eviggrønne blomstene.

Blomstrende eviggrønne trær

Disse trærne gir blanke, grønne blader hele året i riktig klima, i tillegg til vakre vårblomster:

  1. Southern magnolia. For sørlige stater er dette treet en klassiker. Magnolia grandiflora er innfødte skjønnheter, men det tar flere år eller vekst før de begynner å blomstre.
  2. Mandarin oransje. I et varmt klima er dette frukttreet eviggrønt. De produserer også smakfull frukt og hvite vårblomster som tiltrekker seg pollinatorer og har en nydelig duft.
  3. Rhododendron. De fleste artene av denne skogvoksende eviggrønne blomsten er busker, men noen vokser som små trær. Rosebay kan vokse opp til 3,6 meter, mens McCabe rhododendron til slutt kan bli 15,2 meter høy.

Blomstrende eviggrønne busker

Bruk eviggrønne blomstrende busker som hekker eller border, eller i en mer naturlig tilstand i et naturlig bed eller planting.

  1. Azalea. De fleste botanikere vurderer detteprangende busk en underart av rhododendron. De produserer masser av lyse blomster i en rekke farger.
  2. Fjelllaurbær. Dette er en stor busk som foretrekker delvis skygge. Den er hjemmehørende i det østlige USA, og er eviggrønn og produserer uvanlige og prangende vårblomster.
  3. Rosmarin. I klimasonene 7 til 10 forblir denne treaktige urtebusken eviggrønn. Den produserer delikate lavendelblomster som tiltrekker seg pollinatorer. Et lignende alternativ er lavendel. Begge kan formes til hekker eller border eller la de vokse naturlig.
  4. kinesisk frynseblomst. Nyt tidlige vårblomster på denne eviggrønne busken som blir opptil tre fot (0,9 m) høy.

Blomstrende eviggrønn bakkedekke

Som et gress alternativ, prøv disse eviggrønne bunndekslene som holder seg grønne hele året og blomstrer om vinteren eller våren.

  1. Vinterhei. Denne eviggrønne planten vokser ikke høyere enn 15 cm og produserer slående lilla blomster i flere måneder, inkludert om vinteren.
  2. Creeping myrtle. Også kjent som periwinkle, dette er en vinranke som mange bruker som bunndekke i skyggefulle områder. Den har eviggrønne blader i sone 4 til 8 og produserer delikate, blålilla blomster.
  3. Creeping phlox. For massevis av blomster og eviggrønne blader på et solrikt sted, prøv denne planten. Mens bladene er eviggrønne, er de prangende massene av lyse blomster stjernene.

Når du velger blomstrende eviggrønne planter, husk at noen er løvfellende i kaldere klima. Noen kan også være invasive i dinområde, så gjør leksene dine først.

Anbefalt: