Kan vegetabilsk olje komposteres - Lær om kompostering av vegetabilsk olje

Innholdsfortegnelse:

Kan vegetabilsk olje komposteres - Lær om kompostering av vegetabilsk olje
Kan vegetabilsk olje komposteres - Lær om kompostering av vegetabilsk olje

Video: Kan vegetabilsk olje komposteres - Lær om kompostering av vegetabilsk olje

Video: Kan vegetabilsk olje komposteres - Lær om kompostering av vegetabilsk olje
Video: Top 10 Foods That Should Be Banned 2024, April
Anonim

Hvis du ikke har egen kompost, er sjansen stor for at byen du bor i har en kompostbeholdertjeneste. Kompostering er stort og med god grunn, men noen ganger kan reglene om hva som er komposterbart være forvirrende. Kan for eksempel vegetabilsk olje komposteres?

Kan vegetabilsk olje komposteres?

Tenk på det, vegetabilsk olje er organisk, så logisk sett kan du anta at du kan kompostere matoljerester. Dette er liksom sant. Du kan kompostere matoljerester HVIS det er i svært små mengder og HVIS det er en vegetabilsk olje som maisolje, olivenolje, solsikkeolje eller rapsolje.

Å tilsette for mye vegetabilsk olje i komposten bremser komposteringsprosessen. Overflødig olje danner vannbestandige barrierer rundt andre materialer, og reduserer dermed luftstrømmen og fortrenger vann, som er nødvendig for aerob kompostering. Resultatet er en haug som blir anaerob og du vet det! Den stinkende lukten av råtten mat vil frastøte deg, men sender ut en innbydende aroma til hver rotte, stinkdyr, opossum og vaskebjørn i nabolaget.

Så, når du legger vegetabilsk olje til kompost, tilsett kun små mengder. For eksempel er det greit å legge til papirhåndklær som har sugd opp litt fett, men du vil ikke dumpeinnholdet av Fry Daddy i komposthaugen. Når du komposterer vegetabilsk olje, sørg for at komposten er varm, mellom 120 F. og 150 F. (49 til 66 C.) og røres rundt med jevne mellomrom.

Hvis du betaler for en komposteringstjeneste i byen din, kan de samme reglene gjelde, det vil si at noen få oljevåte papirhåndklær er ok, men husk å sjekke med leverandøren din først. Eventuelle store mengder vegetabilsk olje i kompostbeholdere ville, jeg er sikker på, bli misfornøyd. For det første ville vegetabilsk olje i kompostbeholdere være et rot, lukte og igjen tiltrekke skadedyr, bier og fluer.

Hvis du ikke engang vil prøve å kompostere vegetabilsk olje i veldig små mengder, ikke skyll den ned i avløpet! Dette kan føre til tette og sikkerhetskopiering. Legg den i en forseglet plast- eller metallbeholder og kast den i søpla. Hvis du har en stor mengde, kan du gjenbruke den, eller hvis den har harsknet og du må kaste den, ta kontakt med lokale myndigheter eller Earth911 for å finne anlegg som vil resirkulere den for deg.

Anbefalt: