Valgveiledning for hageverktøy – Hvordan velge riktig hageredskap

Innholdsfortegnelse:

Valgveiledning for hageverktøy – Hvordan velge riktig hageredskap
Valgveiledning for hageverktøy – Hvordan velge riktig hageredskap

Video: Valgveiledning for hageverktøy – Hvordan velge riktig hageredskap

Video: Valgveiledning for hageverktøy – Hvordan velge riktig hageredskap
Video: Choosing the Right Garden Tools for Your Vegetable Garden 2024, Kan
Anonim

Å velge riktige typer redskaper for hagearbeid kan virke som en enkel oppgave, men du må vurdere flere faktorer. Din størrelse, eventuelle spesielle utfordringer, oppgavenivå, produsent og materialet er bare noen av hensynene. Å lære å velge riktig hageredskap kan spare deg for mye smerte og penger. Noen tips og informasjon om grep, håndtakslengder og fester kan hjelpe deg med å få mest mulig for pengene dine samtidig som du får verktøy som passer for deg og hvordan du bruker dem.

Valgveiledning for hageverktøy

Vi har alle vårt favoritthageredskap. Det kan være en 20 år gammel spade eller din nye rototiller, men felles for dem alle er deres brukbarhet og komfort. For å komme til det stedet der alle verktøyene dine er akkurat slik du trenger de skal være, må du først gjøre litt research. Enten du ser på hageverktøy for nybegynnere eller du er en profesjonell landskapsarkitekt, trenger verktøyene du velger å passe til kroppen din og oppgavene du trenger av dem. De må også ha en lang levetid, slik at du ikke trenger å fortsette å kjøpe den samme varen om og om igjen.

Noe av det mest avgjørende å se på når du velger redskaper til hagen, er hvordan redskapet er laget. Veienhvor håndtaket er festet til et graveverktøy kan enten bety livslang bruk eller øyeblikkelig brudd når du treffer den første steinen.

  • De minst kostbare verktøyene vil sannsynligvis ha en tang og hylsefeste. Disse lages billig og skilles vanligvis etter kort tid.
  • Solid socket-verktøy har en smidd forbindelse fra håndtak til arbeidsende. Disse er dyrere, men vil gi deg en livslang følgesvenn hvis du tar vare på verktøyet.
  • Det dyreste alternativet er Mercedes Benz-verktøyet med et sømløst solid stroppfeste som ikke kommer noen vei.

Når du har bestemt deg for hvor mye du vil bruke og hvor lenge du vil at verktøyet skal vare, er det på tide å vurdere håndtak. Grepet er et avgjørende komfortspørsmål når du skal plukke ut hageredskaper. Et polstret grep vil resultere i mindre blemmer og verkende hender. Det er sklisikre grep som er nyttige når du trener i regnet og ergonomiske grep som reduserer håndstress fra å gripe for hardt. Større håndtak minimerer belastningen og gir et bedre håndtak på verktøyet.

Du bør alltid teste ut et redskap når du handler forskjellige typer hageredskaper. Pantomime bevegelsen du skal gjøre med verktøyet for å se om det er riktig høyde, grep og vekt for deg. Å teste ut verktøyet vil bidra til å sikre at du har det riktige verktøyet for din bruksstil. Lengden på håndtaket skal tillate maksimal anstrengelse med minimal innsats. Lengre håndtak kan gi et tohåndsgrep og bedre innflytelse. Disse kan også være nyttige for en gartner med en fysiskfunksjonshemming.

Hvordan velge riktig hageredskap for jobben

Det finnes mange forskjellige typer redskaper for hagearbeid, og hver har et spesielt formål.

Graveverktøy, som spader og spader, kan brukes til å dyrke, plante eller rydde en tomt. Skavler med lange håndtak reduserer behovet for å sitte på huk eller knele, men det er fortsatt ingen erstatning for en spade for graving på nært hold.

En hakke hogger ut ugress og lager pene rader mens en spadegaffel bryter opp jordklumper og snur komposthauger med letthet. Det finnes også forskjellige typer kultivatorer. Som håndverktøy er disse nyttige i grønnsakshagen når du gjør den klar til våren. Raker kommer i den fleksible stilen, nyttig for å rake opp løv eller alternativet for hard rive som bryter opp jord eller til og med tekker plenen.

De fleste anerkjente hagesentre kan gi deg råd om de mest holdbare verktøyene og deres formål. De vil også ha et bredt utvalg av hageredskaper for nybegynnere som bare ønsker å bli skitne og ikke trenger tungt utstyr. Bare ikke glem å ta opp et par hansker mens du er der.

Anbefalt: