Forbered hagen din for vinteren - drenering og oppbevaring av dryppvanning

Innholdsfortegnelse:

Forbered hagen din for vinteren - drenering og oppbevaring av dryppvanning
Forbered hagen din for vinteren - drenering og oppbevaring av dryppvanning

Video: Forbered hagen din for vinteren - drenering og oppbevaring av dryppvanning

Video: Forbered hagen din for vinteren - drenering og oppbevaring av dryppvanning
Video: Preparing Your Garden For Winter 2024, April
Anonim

Forberedelse av dryppvanning for vinteren er viktig for å unngå skade på systemet. Du risikerer å miste investeringen din i dette hendige hageverktøyet ved å la det fryse og sprekke. Grunnleggende dryppvanning for vinterklargjøring er enkle og verdt den timen du trenger for å få oppgaven unnagjort.

Trinn-for-trinn dryppvanningssystem Vinterisering

Mindre enn en time med dryppvanning vinterpleie er vanligvis alt som skal til for å sikre at systemet ditt er rent, intakt og klart til bruk igjen om våren. Ideelt sett bør du gå gjennom disse trinnene før den første frosten.

  1. Skyll systemet med vann under trykk for å fjerne rusk. Det kan også være lurt å skylle det med klor for å holde systemet rent og drepe og fjerne alger. Du kan skylle igjen med vann for å fjerne klor.
  2. Fjern dreneringspluggene fra de laveste punktene i systemet for å la gjenværende vann renne ut av slangen.
  3. Hvis du mistenker at det er vann igjen i ledninger eller andre komponenter, bruk trykkluft for å blåse det ut. Fjern endebeslagene først for å unngå å skade dem.
  4. Hvis systemet ditt har kontrollventiler, fjern dem og oppbevar dem inne. De tåler ikke frysing. For andre typer ventiler kan du holde dem på plass og åpne for avløp. Det er best å holde dem åpne underveisvinter, men dekk dem til med noe for å hindre at dyr kommer inn.
  5. Tøm eventuelle pumper som er koblet til systemet som er over bakken. Disse kan holde på vannet i lave punkter og fryse.
  6. Du kan la alle ikke-elektriske komponenter stå ute om vinteren, men for best resultat bør du oppbevare alt inne på et trygt sted. Hold endene dekket og slangene beskyttet mot gnagere.

Tømming av dryppvanningssystemer er en annen oppgave for hagen, men det er et viktig vedlikeholdstrinn. Hvis du ikke gjør noe annet for å beskytte vanningssystemet ditt, gjør dette. Å etterlate vann i det kan føre til frysing og brudd ikke bare i vanningskomponentene, men også i hovedvannledningene. Ta deg tid til å gjøre denne viktige oppgaven. Du vil være glad for at du kom våren.

Anbefalt: