Comfrey Plant Food - Using Comfrey Som Gjødsel

Innholdsfortegnelse:

Comfrey Plant Food - Using Comfrey Som Gjødsel
Comfrey Plant Food - Using Comfrey Som Gjødsel

Video: Comfrey Plant Food - Using Comfrey Som Gjødsel

Video: Comfrey Plant Food - Using Comfrey Som Gjødsel
Video: Making POISONS!! | Natural insecticide 2024, Kan
Anonim

Comfrey er mer enn bare en urt som finnes i hyttehager og krydderblandinger. Denne gammeldagse urten har blitt brukt som både medisinplante og matvekst for beitedyr og griser. De store hårete bladene er en utmerket kilde til de tre makronæringsstoffene som finnes i gjødsel.

Som sådan er den en utmerket flytende gjødsel eller kompostert te for å mate planter og bidra til å redusere skadeinsekter. Å lage comfrey-te for planter er enkelt og krever ingen spesielle ferdigheter eller verktøy. Prøv comfrey gjødsel på plantene dine og se fordelene i hagen din.

Comfrey as a Fertilizer

Alle planter trenger spesifikke makronæringsstoffer for maksimal vekst, blomstring og fruktsetting. Disse er nitrogen, fosfor og kalium. I likhet med mennesker trenger de også mikronæringsstoffer som mangan og kalsium. Comfrey har de tre viktigste næringsstoffene pluss høye nivåer av kalsium, som kan være svært fordelaktig hvis den høstes og lages til Comfrey-te for planter.

Denne næringsrike maten påføres som flytende jord eller som bladspray. De komposterte bladene gir en rik dyp grønnbrun væske. Nitrogeninnholdet i comfrey gjødsel hjelper med grønn bladvekst. Fosforet hjelper plantene med å holde seg spreke og bekjempe sykdommer og skadedyrskader. Kalium er medvirkende til blomster- og fruktproduksjon.

Comfrey Plant Food

Comfrey er en hardfør flerårig plante som vokser raskt. Planten trenger ingen spesiell pleie og vokser i halvskygge til sol.

Høst bladene og legg dem bare halvveis i en beholder. Bruk lange ermer og hansker for å beskytte hendene og armene dine mot de stikkende hårene på bladene.

Å lage comfrey-te vil bare ta noen uker. Vekt bladene med noe tungt for å holde dem nede og fyll deretter beholderen med vann. Om omtrent 20 dager kan du sile ut bladene, og den dype bryggen er klar til å legges i beholderne eller sprayes på hagesenger.

Fortynn comfrey-plantematen med vann til det halve før du påfører planter. Bruk det fjernede bladavfallet som en sidedressing langs grønnsaksplantene dine. Du kan også prøve å bruke Comfrey som mulch eller som kompostforsterker.

Comfrey Fertilizer and Mulch

Urtens blader er enkle å bruke som mulch. Naturen vil gå sin gang og snart fullføre råtneprosessen, slik at næringsstoffene kan sive ned i bakken. Bare spre bladene rundt kantene på planterøttene og begrav dem med 5 cm jord. Du kan også grave en grøft på 15-20 cm dyp og begrave oppkuttede blader.

Plant fruktfruktende grønnsaksfrø på toppen, men unngå blad- og rotvekster. Comfrey som gjødsel har mange former, som alle er enkle å bruke og lage. Det beste med planten er at du kan kutte bladene flere ganger i løpet av en sesong for en konstant tilførsel av denne næringsrike, nyttigeurt.

Anbefalt: