Floppy Ornamental Grasses - Why Ornamental Grass Falls Over

Innholdsfortegnelse:

Floppy Ornamental Grasses - Why Ornamental Grass Falls Over
Floppy Ornamental Grasses - Why Ornamental Grass Falls Over

Video: Floppy Ornamental Grasses - Why Ornamental Grass Falls Over

Video: Floppy Ornamental Grasses - Why Ornamental Grass Falls Over
Video: Problems with Ornamental Grasses 2024, April
Anonim

Enten du ønsker å gi et subtilt utsagn eller en stor innvirkning, kan prydgress være akkurat den rette designdetaljen for landskapsarbeidet ditt. De fleste av disse gressene trenger svært lite stell og trives med omsorgssvikt, så de er perfekte for selv uerfarne gartnere å vokse. Et av de få problemene du kan ha med en prydgressplante, er imidlertid at stilkene faller over, ellers kjent som fastsetting av prydgress.

Årsaker til at prydgress faller over

Å forhindre at gresset flopper i hagen er lettere når du forstår hvorfor prydgress faller. De fleste problemene forbundet med flopping av prydgress skyldes at gartnere tar for mye vare på plantene, ikke for lite.

Den vanligste årsaken til at prydgress faller er for mye nitrogen i jorda. Hvis du har en vane med å gjødsle prydplantene dine med jevne mellomrom, vil du forårsake problemet du prøver å unngå. Gi disse plantene én påføring med 10-10-10 gjødsel først om våren akkurat når gresstråene begynner å spire. Unngå mer gjødsel resten av året.

En annen grunn til at prydgresset ditt kan falle over, er at det har vokst seg for stort. Disse plantene har godt av å deleshvert tredje eller fjerde år. Når de først vokser til en for stor størrelse, kan selve vekten av massen av gressstrå føre til at hele planten bøyer seg ned og faller over. Del plantene om våren før det dukker opp nye skudd, og plant hver nye gressklump langt nok unna slik at den ikke skygger for naboene.

Hvordan fikser du fallende prydgress

Så hvordan fikser du fallende prydgress når det har skjedd? Hvis skaden er gjort og prydgresset ditt har f alt over, kan du gi det en rask løsning til stilkene er sterke nok til å holde seg oppe igjen.

Bare dunk en påle eller en lengde av armeringsjern ned i bakken i midten av gressklumpen. Pakk en tråd hagegarn som matcher gresset rundt hele klumpen, omtrent halvveis oppover stilkene. Knyt hyssingen løst nok slik at gresset kan bevege seg naturlig, men stramt nok til at trådene alle står opp i én vertikal klump.

Anbefalt: