Info om bleiekompostering - Hvordan kompostere en bleie på en sikker måte &

Innholdsfortegnelse:

Info om bleiekompostering - Hvordan kompostere en bleie på en sikker måte &
Info om bleiekompostering - Hvordan kompostere en bleie på en sikker måte &

Video: Info om bleiekompostering - Hvordan kompostere en bleie på en sikker måte &

Video: Info om bleiekompostering - Hvordan kompostere en bleie på en sikker måte &
Video: The Canadian Dad Composting Diapers 2024, Kan
Anonim

Amerikanerne legger over 7,5 milliarder pund med engangsbleier på søppelfyllinger hvert år. I Europa, hvor mer resirkulering vanligvis skjer, er nesten 15 prosent av alt søppel som kastes bleier. Prosentandelen av søppel laget av bleier vokser hvert år, og det er ingen ende i sikte. Hva er svaret? En løsning kan være å kompostere de delene av en bleie som vil gå i stykker over tid. Kompostering av bleier er ikke et fullstendig svar på problemet, men det kan bidra til å redusere mengden søppel på søppelfyllinger. Fortsett å lese for mer informasjon om bleiekompostering.

Kan du kompostere bleier?

Det første spørsmålet folk flest har er: "Kan du kompostere bleier for bruk i hagen?" Svaret vil være ja og nei.

Innsiden av engangsbleier er laget av en kombinasjon av fibre som under normale forhold vil brytes ned til effektiv, brukbar kompost for en hage. Problemet er ikke selve bleiene, men heller innholdet som er lagt på dem.

Menneskelig avfall (som med hunder og katter) er fylt med bakterier og andre patogener som sprer sykdom, og den gjennomsnittlige komposthaugen blir ikke varm nok til å drepe disse organismene. Kompost laget med bleier er trygt å bruke for blomster, trær og busker hvis de er detholdes unna andre planter, men aldri i en mathage.

Hvordan kompostere en bleie

Hvis du har en komposthaug og landskapsplanter, vil du redusere mengden søppel du produserer ved å kompostere engangsbleier. Komposter bare de våte bleiene, de med fast avfall skal fortsatt gå i søpla som vanlig.

Vent til du har to eller tre dager med våte bleier å kompostere. Bruk hansker og hold en bleie over komposthaugen. Riv ned siden fra forsiden mot baksiden. Siden vil åpne seg og det myke interiøret faller ned på haugen.

Kast plastrestene og skyv komposthaugen for å blande den. Fibrene bør brytes ned i løpet av en måned eller så og være klare til å mate blomstrende planter, trær og busker.

Hva er komposterbare bleier?

Hvis du søker etter bleiekomposteringsinformasjon på nettet, finner du en rekke selskaper som tilbyr komposteringstjenester. De tilbyr alle sin egen versjon av en komposterbar bleie. Hvert selskaps bleier er fylt med en annen kombinasjon av fibre, og de er alle unikt satt opp for å kompostere sine egne fibre, men alle vanlig engangsbleier eller engangsbleier kan komposteres som vi har beskrevet her. Det er bare et spørsmål om du vil gjøre det selv eller få noen til å gjøre det for deg.

Anbefalt: