Gardens In Russia: What We Can Learn From Russian Gardening Style

Innholdsfortegnelse:

Gardens In Russia: What We Can Learn From Russian Gardening Style
Gardens In Russia: What We Can Learn From Russian Gardening Style

Video: Gardens In Russia: What We Can Learn From Russian Gardening Style

Video: Gardens In Russia: What We Can Learn From Russian Gardening Style
Video: 15 Perennials Every Garden Should Have! 💪🌿💚 // Garden Answer 2024, April
Anonim

Russiske dacha-hager er noe å beundre. De gir mer enn halvparten av Russlands matforsyning, og de gjør det uten sprøytemidler, traktorer, jordfresere eller dyr.

Mange har utviklet seg til små bedrifter. Etter at gartnerne har sørget for å ha nok til vinteren, slektninger og naboer, selger de overskuddet til publikum. I tillegg til det økonomiske overskuddet, sikrer russiske dacha-hager matsikkerhet og bærekraft, bevaring av arvefrukter og grønnsaker, og bidrar til en følelse av fellesskap og en enhet med naturen og landet.

Gardens in Russia: What We Can Learn from Russian Gardening Style

Russisk hagestil gjenspeiler en flere hundre år gammel arbeidsmoral: Arbeid hardt og høst fruktene av arbeidet ditt. Familier pleier enten hagen rundt hjemmene sine eller kjører til en tomt som utelukkende er viet til hagene deres. Voksne sliter daglig blant frukttrær, urter og grønnsaker, mens barn løper opp og ned utenfor uten frykt for skade. Det er en idyllisk, pittoresk scene som motsier det faktum at disse gjøremålene er deres levebrød.

Mange har allerede innlemmet russisk hagestil i bakgårdene sine uten å være klar over det. Hvis du dyrker frukt og andre matvarer pakketved siden av blomstene og trærne, så lærer du å gjøre det russiske familier har gjort i århundrer.

Og hvis du kjenner noen som driver hage, er deling av dusøren bare naturlig når det er overskudd. Folk tar med seg ekstraproduktene sine til kirken, skolen, jobben og til naboer og slektninger. Forskjellen med det russiske samfunnet kan være at deling av dem er en planlagt nødvendighet, en gi-og-ta-ordning som kommer alle til gode.

Growing Food Russian Style

Foruten å dyrke trefrukter som epler og plommer, så vel som vandrere som bringebær, jordbær og stikkelsbær, dyrker russiske dachahager ofte stifter som poteter, løk og hvitløk. Mye dill vokser hele sesongen; det er viktig for bruk i sylting av produktene. Flerårige avlinger, pluss tomater, squash, reddiker, agurker og gulrøtter fyller de russiske hagene.

Noen av prydplantene blant russiske hageplanter dyrkes for medisinsk bruk. For eksempel dyrkes Rosa Rugosa-hofter for sitt høye C-vitamininnhold. Phlox dyrkes for sine røtter som brukes som terapi for forkjølelse og magesmerter. Ryllik er æret som en kur for alle.

Pièce de résistance for den russiske hagen er Perovskia atriplicifolia, eller den innfødte russiske vismannen.

Anbefalt: