Illinois Bundleflower Dyrking: Planting Prairie Mimosa For Wildlife

Innholdsfortegnelse:

Illinois Bundleflower Dyrking: Planting Prairie Mimosa For Wildlife
Illinois Bundleflower Dyrking: Planting Prairie Mimosa For Wildlife

Video: Illinois Bundleflower Dyrking: Planting Prairie Mimosa For Wildlife

Video: Illinois Bundleflower Dyrking: Planting Prairie Mimosa For Wildlife
Video: Illinois Bundleflower 2024, April
Anonim

Pairie mimosa-planten (Desmanthus illinoensis), også kjent som Illinois bundleflower, er en flerårig urt og villblomst som, til tross for sitt vanlige navn, er hjemmehørende i det meste av det østlige og sentrale USA. Dette er en flott plante for innfødte, villblomster og præriehager samt fôr og mat til husdyr og dyreliv.

Illinois Bundleflower-fakta

Prairie mimosa villblomster er innfødte flerårige urter. De kan bli opptil tre fot (90 cm.) høye. Blomstene er små og runde med hvite kronblad. Bladene er som andre medlemmer av mimosa-familien - alternative, sammensatte og bipinnate. gir bladene et bregnelignende utseende. Det er en belgfrukt, så præriemimosa beriker jorda med nitrogen.

Du vil stort sett se Illinois-buntblomst vokse på enger eller prærier, i forstyrrede områder, langs veikanter og generelt i alle typer gressletter. De foretrekker full sol og jord som drenerer godt og er tørr til middels tørr. Prairie mimosa tåler tørke og mange typer jord.

Growing Prairie Mimosa

Dyrk præriemimosa for dyreliv som fôr, eller som en del av en innfødt præriehage. Det er ikke det beste valget for mer formelle senger eller for skyggefulle, våte og skogkledde områder. Alle slags dyr spiser disse plantene, og frøene er en god kilde til protein foralle slags husdyr og ville dyr. De gir også dekning for mindre dyreliv.

Hvis du vil dyrke Illinois-buntblomst, er det enkelt å gjøre det fra frø. Du bør også lett kunne finne frø. Så frøene til en dybde på litt mindre enn en tomme (2 cm.) om våren. Vann regelmessig til frøene spirer og vokser seg større.

Når dette anlegget er etablert, har det lite vedlikehold. Hvis den vokser under de rette forholdene, med tørrere jord og full sol, bør du ikke trenge å gjøre mye for å holde den i vekst. Skadedyr og sykdommer vanligvis mindre problemer med præriemimosa.

Anbefalt: