Hvordan konservere grønnsaker fra hagen: Lær metoder for konservering av grønnsaker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan konservere grønnsaker fra hagen: Lær metoder for konservering av grønnsaker
Hvordan konservere grønnsaker fra hagen: Lær metoder for konservering av grønnsaker

Video: Hvordan konservere grønnsaker fra hagen: Lær metoder for konservering av grønnsaker

Video: Hvordan konservere grønnsaker fra hagen: Lær metoder for konservering av grønnsaker
Video: What Are We Gonna Do With All Of This FOOD! Preserving the Harvest 2024, Kan
Anonim

Hvis hagen din har gitt en sjenerøs innhøsting, vil lagring og konservering av grønnsaker forlenge dusøren slik at du kan fortsette å nyte belønningen av arbeidet ditt gjennom vinteren. Det er mange metoder for å konservere grønnsaker - noen enkle og noen litt mer involverte. Les videre for å lære det grunnleggende om noen av de mest populære måtene å konservere grønnsaksavlinger på.

Hvordan bevare grønnsaker fra hagen

Her er de vanligste metodene for konservering av grønnsaksavlinger:

Freezing

Frysing er en av de enkleste måtene å konservere grønnsaker til vinteren. Nesten alle grønnsaker egner seg, med unntak av kål og poteter, som har en tendens til å bli slappe og vannmette.

De fleste grønnsaker må blancheres først, noe som innebærer å koke dem i en viss tid – vanligvis ett til tre minutter. Blanchering stopper utviklingen av enzymer, og bevarer dermed farge, smak og næring. Når grønnsakene er blanchert, dyppes de i isvann for å avkjøle dem raskt og pakkes deretter for frysing.

Som en generell regel pakkes grønnsaker i plastbeholdere eller fryseposer.

Canning

Hermetikk er en av de mer involverte metodene for å konservere grønnsaker, men prosessen er ganske enkel hvis du tar deg god tidog følg instruksjonene nøye. Hermetisering må gjøres riktig, siden noen matvarer kan utvikle skadelige bakterier hvis de ikke behandles riktig.

Et kokende vannbad passer til de fleste frukter og noen grønnsaker, men grønnsaker med lavt syreinnhold som squash, erter, bønner, gulrøtter og mais må hermetiseres i en trykkboks.

Tørking

Det er flere måter å tørke grønnsaker på, og de kan lett rehydreres for bruk i supper og gryteretter. En elektrisk mattørker er den enkleste metoden, men du kan også tørke grønnsaker i ovnen eller i sterkt sollys.

Noen, for eksempel paprika, kan henges på en snor og tørkes i et kjølig, godt ventilert rom.

Pickling

Agurker er det mest kjente valget for sylting, men du kan også sylte en rekke grønnsaker, inkludert:

  • Beets
  • Gulrøtter
  • Cabbage
  • Asparges
  • Beans
  • Peppers
  • Tomater

Sterkere mat, som rødbeter og gulrøtter, kan trenge en kort blancheringstid for å gjøre dem møre. Sylting innebærer å legge grønnsakene i en hermetikkkrukke med eget valg av krydder som:

  • Dill
  • Sellerifrø
  • Sennepsfrø
  • Spummin
  • Oregano
  • Gurkemeie
  • Jalapeno peppers

En lake bestående av eddik, s alt, pepper (eller sukker for en søt lake) kokes og helles over grønnsakene. Når s altlaken avkjøles, er glassene godt forseglet. Merk: Noen syltede grønnsaker holder seg i kjøleskapet i opptil enmåned, men andre må være hermetisert hvis du ikke planlegger å bruke dem ganske snart.

Storage

Noen grønnsaker kan trygt lagres på et kjølig, rent sted i så lenge som 12 måneder. Grønnsaker som egner seg for lagring inkluderer vintersquash, poteter og tørr løk.

Noen rotvekster, som rødbeter og gulrøtter, er egnet for oppbevaring i en beholder fylt med fuktig sand. I kjølige klimaer kan rotvekster stå i bakken gjennom vintermånedene. Dekk dem med et 12 til 18 tommers (31–46 cm) lag med mulch som blader eller halm.

Anbefalt: