Growing A Royal Fern Plant: Stell av kongelige bregner i hagen

Innholdsfortegnelse:

Growing A Royal Fern Plant: Stell av kongelige bregner i hagen
Growing A Royal Fern Plant: Stell av kongelige bregner i hagen

Video: Growing A Royal Fern Plant: Stell av kongelige bregner i hagen

Video: Growing A Royal Fern Plant: Stell av kongelige bregner i hagen
Video: Jurassic World Toy Movie: Hunt for the Indominus Rex (Full Movie) #indominusrex #dinosaur 2024, April
Anonim

Kongelige bregner i hagen tilfører interessant tekstur og farge til skyggefulle områder. Osmunda regalis, den kongelige bregne, er stor med to ganger kuttede blader og tilfører en atmosfære av eleganse når den er gjemt i skyggefulle bed med ledsagende planter med kontrasterende løvverk. Royal bregnepleie er enkelt når du dyrker en kongebregneplante på riktig sted. Også kjent som gamle kongebregner, bladene er store og produserer noen ganger perlelignende sori (sporer) på spissen.

Å dyrke en kongebregneplante

Kongelige bregner i hagen liker gjennomgående fuktig jord som er sur og rik på organisk materiale; de kan imidlertid tilpasses mindre forhold så lenge det er vanlig vann.

Kongelige bregner i hagen motstår skader fra kaniner og hjort, noe som gjør dem til et godt eksemplar for skyggefulle, uveielige områder.

Når du dyrker en kongebregneplante, gi rom for planten til å nå sin optimale høyde og spredning på 2 til 3 fot (61-91 cm). Når du dyrker en kongebregneplante, må du også være oppmerksom på at eksemplarer som er lykkelig plassert kan til og med nå 2 meter.

Når du lærer å plante kongelige bregner, observer først plasseringen for å sikre at jorden forblir fuktig, og at skyggen er tilgjengelig mesteparten av dagen. Hvis området får sol, bør det være detfra morgensol eller begrenset sen kveldssol.

En jordprøve kan være nødvendig for å bestemme surheten før du planter kongebregner i hagen. Tilsetning av kompost, strimlede eikeblader eller furu nåler vil forbedre jorddrenering og tilføre noe surhet til jorda. Klargjør jorden, om nødvendig, flere uker eller måneder før du planter kongelige bregner i hagen.

Royal Fern Care

Omsorgen av kongelige bregner, når de først er plantet på riktig sted, er minimal. Når du er fornøyd med beliggenheten, er det enkelt å dyrke en kongebregneplante.

Hold jorda fuktig og beskjær brune blader om høsten.

Nå som du har lært hvordan du planter kongebregner og den enkle stell av kongebregner, tenk på å legge dem til et skyggefullt område i landskapet ditt, for eksempel en vann- eller myrhage eller i nærheten av en dam eller bekk. Plant dem med andre nyansestauder for en enda mer attraktiv visning.

Anbefalt: