Ash Tree Yellows In The Home Landscape - What Are Symptoms Of Ash Yellows

Innholdsfortegnelse:

Ash Tree Yellows In The Home Landscape - What Are Symptoms Of Ash Yellows
Ash Tree Yellows In The Home Landscape - What Are Symptoms Of Ash Yellows

Video: Ash Tree Yellows In The Home Landscape - What Are Symptoms Of Ash Yellows

Video: Ash Tree Yellows In The Home Landscape - What Are Symptoms Of Ash Yellows
Video: Ash Tree Treatment Strategies 2024, Kan
Anonim

Askegul er en ødeleggende sykdom hos asketrær og relaterte planter. Det kan også infisere syriner. Finn ut hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du kan gjøre for å forhindre den i denne artikkelen.

Hva er Ash Yellows?

Askegul er en nyoppdaget plantesykdom, først oppdaget på 1980-tallet. Det har sannsynligvis eksistert lenge før det, men ble ikke oppdaget fordi symptomene er så like symptomene på andre plantesykdommer. I mange tilfeller vil du ikke kunne få en sikker diagnose uten laboratorietester. En liten, mykoplasma-lignende organisme som vi kaller askegul fytoplasma forårsaker infeksjonen.

En sykdom som infiserer medlemmer av askefamilien (Fraxinus), askegul finnes bare i Nord-Amerika. Symptomene ligner på miljøstress og opportunistiske sopp. Selv om vi ser den oftest i hvite og grønne asketrær, kan flere andre askearter også bli smittet.

Symptomer på askegult

Askegult diskriminerer ikke plassering. Vi finner den i kommersielle skogsområder, naturskoger, hjemmelandskap og urbane planter. Nedgangen kan være rask eller veldig sakte. Selv om det kan gå flere år før treet forringes til det punktet hvordet er skjemmende eller en fare for landskapet og bygningene dine, det er best å fjerne det umiddelbart for å forhindre spredning av sykdom. Erstatt den med trær som ikke er medlemmer av askefamilien.

Det kan gå så lenge som tre år etter infeksjon før symptomene på askegul vises. Et infisert tre vokser vanligvis med omtrent halvparten av hastigheten til et sunt tre. Bladene kan være mindre, tynnere og bleke i fargen. Infiserte trær produserer ofte tuer av kvister eller grener, k alt heksekost.

Det finnes ingen effektiv behandling for askegul sykdom. Sykdommen spres fra plante til plante av insekter. Den beste handlingen hvis du har et tre med askegult er å fjerne treet for å hindre spredning til andre trær.

Betyr dette at man må gi fra seg asketrær og syriner i landskapet? Hvis du vet at det er et problem med askegul i området, ikke plant asketrær. Du kan plante syriner så lenge du velger vanlige syriner. Vanlige syriner og hybrider av vanlige syriner er kjent for å motstå guling av asketre.

Anbefalt: