Piperia Plant Info - Hva er Rein orkideer og hvor vokser Rein orkideer

Innholdsfortegnelse:

Piperia Plant Info - Hva er Rein orkideer og hvor vokser Rein orkideer
Piperia Plant Info - Hva er Rein orkideer og hvor vokser Rein orkideer

Video: Piperia Plant Info - Hva er Rein orkideer og hvor vokser Rein orkideer

Video: Piperia Plant Info - Hva er Rein orkideer og hvor vokser Rein orkideer
Video: Orchid care can feel scary… I can help #orchid #orchidcare #planttips #plantpeople 2024, Kan
Anonim

Hva er rein-orkideer? I den vitenskapelige verden av plantenomenklatur er reinorkideer kjent som enten Piperia elegans eller Habenaria elegans, selv om sistnevnte er noe mer vanlig. Imidlertid kjenner de fleste av oss denne vakre planten som bare rein orkidéplante, eller noen ganger piperia rein orkideer. Les videre for å lære mer om dem.

Piperia Plant Info

Piperia rein-orkideer produserer duftende blomsterpigger av hvite til grønnhvite, eller noen ganger hvite med grønne striper. Denne elegante villblomsten blomstrer tidlig og midt på sommeren.

Rein-orkideplanter nytes best i sitt naturlige miljø, og de vil nesten helt sikkert dø hvis du prøver å transplantere ville planter inn i hagen din. Som mange landlevende orkideer, har reinorkideer et symbiotisk forhold til trerøtter, sopp og råtnende planterester i jorda, og de vil ikke vokse i et habitat som ikke er helt riktig.

Hvis du ser tøyleorkideer, ikke plukk blomstene. Fjerning av blomstene forstyrrer rotsystemet og fjerner også frøene som utvikler seg, noe som hindrer planten i å reprodusere seg. Mange orkideer er beskyttet og det er ulovlig å fjerne eller plukke dem. Hvis du vil ta med en orkide hjem, ta enbilde – på avstand. Trå lett og ikke komprimer jorden rundt plantene. Uten å mene det, kan du drepe planten.

Hvis du vil dyrke reinorkideer, spør en produsent som spesialiserer seg på innfødte orkideer.

Hvor vokser Rein-orkideer?

Piperia rein-orkideer er hjemmehørende i det vestlige USA, spesielt i Pacific Northwest og California. De finnes i store deler av USA og Canada, så langt nord som Alaska og så langt sør som New Mexico.

Rein-orkideplanter foretrekker fuktig mark, noen ganger til det blir myr. De finnes i både åpne og skyggefulle områder, vanligvis ved foten under alpine, som Columbia River Gorge ved foten av Cascade Mountains.

Anbefalt: