Can You Divide Maiden Grass - How And When To Divide Maiden Grass Plants

Innholdsfortegnelse:

Can You Divide Maiden Grass - How And When To Divide Maiden Grass Plants
Can You Divide Maiden Grass - How And When To Divide Maiden Grass Plants

Video: Can You Divide Maiden Grass - How And When To Divide Maiden Grass Plants

Video: Can You Divide Maiden Grass - How And When To Divide Maiden Grass Plants
Video: How to Divide and Propagate Ornamental Grass 2024, April
Anonim

Prydgress gir bevegelse, lyd og arkitektonisk interesse til hagen. Enten de er plantet i massevis eller enkeltprøver, gir prydgress eleganse og drama til landskapet med enkel stell og selvforsyning. Jomfrugress er et utmerket eksempel på et landskapsgress. Når de er etablert, trenger disse plantene i Miscanthus-familien relativt lite oppmerksomhet; imidlertid vil de trenge deling en gang i blant. Deling av jomfruhårgress holder det til en vedlikeholdbar størrelse, øker antallet av disse plantene og forhindrer at midten dør tilbake. Lær når du skal dele jomfrugress og noen tips om hvordan du deler fra hverandre de større eksemplarene av denne arten.

When to Divide Maiden Grass

Miscanthus er en stor gressfamilie. Det er mange varianter av jomfrugress i denne gruppen, hvorav de fleste er utmerkede landskapsplanter og verdsatt for sin dramatiske blomsterstand og muntert bølgende løvverk. Kløyving av prydgressplanter bør skje hvert 3. til 4. år. Kan du dele jomfrugress? Maiden grass reagerer positivt på divisjon og vil komme tilbake bedre enn noen gang etter en sesong.

Spørsmålet "kan du dele jomfrugress?" har blitt besvart, men nå trenger viå vite når og hvordan prosjektet skal utføres. Eldre Miscanthus kan bli mange fot brede og kan vokse 5 til 6 fot (1,5 til 1,8 m.) i høyden. Dette er et monster av en plante å dele, men det er nødvendig for best plantehelse.

Den beste tiden å dele jomfrugress er når det er i dvale. Kutt først løvet til 5 tommer (12,7 cm.) fra kronen. Dette vil hjelpe deg med å komme til basen, som må graves opp og forhindrer skade på rotsystemet. Sett sammen noen verktøy og et par kompiser hvis du klyver prydgressplanter som er store og gamle.

How to Divide Maiden Grass

Forsømt gammelt gress kan utgjøre et problem for fjerning av rotklumpen. Den sarte sjelen vil kanskje tilkalle et profesjonelt mannskap, mens de eventyrlystne kan få en traktorgraver eller pickup. Rotklumpen må ut for en vellykket divisjon.

Grav flere tommer (7-8 cm.) rundt kronen på planten for å fange kantene på rotsonen, grav deretter under rotmassen og trekk det hele ut. Rotklumpen kan være stor, så skyv den på en presenning for enkel bevegelse. Nå skjer delingsprosessen.

Mindre planter kan klippes med rotsag, mens de store kan kreve motorsag, lirkestang eller annet robust verktøy. Derfor er det greit å vite hvordan man deler jomfrugress når det er ungt, ellers ender du opp med et ganske stort prosjekt.

Del klumpen i seksjoner på rundt 15 cm, og behold røtter og krone i hvert stykke. Hold røttene fuktige og plant hver seksjon på nytt umiddelbart.

Alternativ metode for delingMaidenhair Grass

Når klumpen er ute av bakken, kan du også dele de små skuddene eller jordfløytene med vann. Skyll av all smuss og trekk ut de enkelte skuddene, inkludert røttene deres. Hver av disse er en potensiell plante, selv om det vil ta lengre tid å etablere en stor klump Miscanthus enn bulkdelingsmetoden.

Disse små plantene bør pottes opp og babyes i noen år i et skjermet område eller drivhus før de plantes i hagen. Denne metoden vil resultere i flere planter enn du sannsynligvis kan bruke, men fordelen er at de nye plantene ikke vil overføre sykdom eller ugress til et nytt område i hagen siden den gamle jorda ble vasket av.

Anbefalt: