Basilikumbladskade - Hva spiser basilikumbladene mine

Innholdsfortegnelse:

Basilikumbladskade - Hva spiser basilikumbladene mine
Basilikumbladskade - Hva spiser basilikumbladene mine

Video: Basilikumbladskade - Hva spiser basilikumbladene mine

Video: Basilikumbladskade - Hva spiser basilikumbladene mine
Video: EVIG BASILIKUM fra urt kjøpt på matbutikk! 2024, Kan
Anonim

I forhold til mynte, basilikum (Ocimum basilicum) har blitt en av de mest populære, lettdyrkede og allsidige hageurtene. All basilikum er varme- og solelskende, uansett variasjon. Basilikumplanteblader stammer fra India, og kan finnes i en mengde retter fra italiensk til thai. Den kan brukes til å smaksette mat, eddik, oljer, te og til og med til å dufte såpe. Imidlertid kan du noen ganger bli overrasket over å finne hull eller andre basilikumbladskader i basilikumblader.

What's Eating My Basilikumblader?

Generelt sett er blader av basilikumplanter ikke utsatt for mange problemer så lenge du roterer planting og opprettholder hygienen rundt planten. Når det er sagt, kan du av og til legge merke til at noe tar en bit eller to fra din snart-å-være pesto. Hvilke basilikumskadedyr er i stand til denne nådeløse overtredelsen? La oss lære mer om skadedyrene som er forbundet med de fleste basilikumbladskader.

Hull i basilikumblader og basilikumskadedyr

Når hull eller hull i basilikumblader har blitt oppdaget, er tiden for handling nå! De hyppigste angriperne av dine dyrebare basilikumplanteblader er japanske biller, snegler og bladlus.

Japanske biller

Japanske biller finnes vanligvis i rundt en måned om sommeren. Deherje det ømme bladet, men ikke spis de større blodårene til basilikumplanten, og etterlater et skjelett med blonder på planten din. Japanske biller kan plukkes fra basilikumplanten med fingrene og klemmes eller slippes i såpevann for å kastes. Du kan også velge å dekke planter med hagestoff for å redusere antallet modne insekter som lever av dem, som også kan inkludere gresshoppen.

Snegler eller snegler

Snegler, ugh, snegler! Snegler synes basilikumplantebladene er nesten like deilige som deg. De lager fillete hull i basilikumplantebladene etter å ha klatret opp planten. Mens basilikumplanter liker mulch for å holde på fuktigheten de liker, er det også en kanal for sneglene. For å forsinke de gumlende sneglene, prøv å strø kiselgur over mulken. Diatoméjorden skraper sneglens hud og får den til å dehydrere og deretter dø.

Kommersielle produkter designet for å drepe snegler og snegler må påføres igjen etter regn eller vanning. Selv om de ikke er helt giftfri, inneholder disse produktene jernfosfat, som er betydelig mindre skadelig for kjæledyr, fugler og nyttige insekter enn de mer foreldede produktene som inneholder metalldehyd.

bladlus og myke insekter

Insekter med myk kropp som bladlus, edderkoppmidd og hvitfluer kan utryddes med insektdrepende såper. De fleste av disse skadedyrene vil være på undersiden av basilikumbladet og må ha direkte kontakt med såpesprayen for å effektivt utrydde dem.

Hvis du er interessert i å bruke et mer miljøvennlig produkt, kan du undersøkeAzadiractin, som er en ekstraksjon naturlig produsert av Neem-treet, og er også kjent for gartnere som neemolje.

Til slutt, fjern eventuelle blader av basilikumplanter med hull i for å unngå å forurense resten av planten din. Sjansen er stor for at de skadede basilikumplantebladene har en slags skadedyr som kjemper om neste parti Pesto Genovese.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: