What is Southern Leaf Leaf Blight Disease: Control Of Southern Leaf Leaf Blight

Innholdsfortegnelse:

What is Southern Leaf Leaf Blight Disease: Control Of Southern Leaf Leaf Blight
What is Southern Leaf Leaf Blight Disease: Control Of Southern Leaf Leaf Blight

Video: What is Southern Leaf Leaf Blight Disease: Control Of Southern Leaf Leaf Blight

Video: What is Southern Leaf Leaf Blight Disease: Control Of Southern Leaf Leaf Blight
Video: Battling Southern Corn Leaf Blight 2024, April
Anonim

Tanfargede flekker på maisblader kan bety at avlingen din lider av sørlig maisbladskimmel. Denne ødeleggende sykdommen kan ødelegge sesongens høsting. Finn ut om maisen din er i fare, og hva du skal gjøre med det i denne artikkelen.

Hva er Southern Leaf Leaf Blight?

I 1970 var 80 til 85 prosent av maisen dyrket i USA av samme sort. Uten noe biologisk mangfold er det lett for en sopp å flytte inn og utslette en avling, og det var nettopp det som skjedde. I noen områder ble tapet beregnet til 100 prosent og utgjorde et pengetap på rundt en milliard dollar.

Vi er smartere på måten vi dyrker mais på i dag, men soppen henger igjen. Her er symptomene på sørlig maisbladskimmel:

  • Lesjoner mellom årene i bladene som er opptil en tomme (2,5 cm.) lange og en kvart tomme (6 mm.) brede.
  • Lesjoner som varierer i farge, men som vanligvis er brune og avlange eller spindelformede.
  • Skader som begynner med de nedre bladene og jobber seg oppover planten.

Sørlig maisbladskimmel, forårsaket av soppen Bipolaris maydis, forekommer over hele verden, men den gjør mest skade i varmt, fuktig klima som det sørøstlige U. S. LeafBlights i nordlige og vestlige klima er forårsaket av forskjellige sopp. Likevel kan symptomene og behandlingene som er beskrevet for bekjempelse av sørlig maisbladsyke være lik andre bladsyke.

Southern Leaf Leaf Blight Treatment

Det er ingen måte å redde en avling som har sopp med sørlig bladsopp, men det er et par ting du kan gjøre for å redde fremtidige avlinger. Soppen overvintrer i ruskene som er igjen i maisfeltet, så ryd opp i maisstilkene og bladene på slutten av sesongen og bearbeid jorden grundig og ofte for å hjelpe røttene og underjordiske stilkene med å bryte ned.

Vekstskifte hjelper langt på vei mot å forebygge sykdommen. Vent fire år etter å ha dyrket mais i et område før du planter mais i det samme området igjen. I mellomtiden kan du dyrke andre grønnsaksvekster i tomten. Når du planter mais igjen, velg en sort som er motstandsdyktig mot sørlig maisbladskimmel (SLB).

Anbefalt: