Fordeler med eplecidereddik: Er eplecidereddik bra for deg

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med eplecidereddik: Er eplecidereddik bra for deg
Fordeler med eplecidereddik: Er eplecidereddik bra for deg

Video: Fordeler med eplecidereddik: Er eplecidereddik bra for deg

Video: Fordeler med eplecidereddik: Er eplecidereddik bra for deg
Video: Drikk eplecidereddik og honning hver morgen 2024, April
Anonim

Eplecidereddik har fått en god del press de siste årene, men er eplecidereddik virkelig bra for deg? Hvis de skal bli trodd, hevder mange talsmenn at eplecidereddik har mange fordeler. Så, hva er egentlig helsefordelene med eplecidereddik?

Eplecidereddik for helse

Edikbruk dateres tilbake så langt som for 8000 år siden da det først og fremst ble brukt som konserveringsmiddel og krydder. Rundt 400 f. Kr. begynte Hippokrates å skrive ut eddik for å behandle en rekke medisinske plager.

Når det gjelder eplecidereddik, hadde det vært et tradisjonelt hjemmemiddel i mange år før D. C. Jarvis M. D. publiserte boken sin Folk Medicine: A Vermont Doctor's Guide to Good He alth i 1958 I dag tror tilhengere av den sure drikken at det er mange fordeler med eplecidereddik.

Påståtte fordeler med eplecidereddik

Eplecidereddik sies å være nyttig med diabetes og blodsukkerkontroll. Det er noe begrenset forskning som tyder på at dette kan være sant; men det er fortsatt opp til debatt. Etter sigende viser forskning at å drikke fortynnet eplecidereddik holder blodsukkernivået i sjakk. Sant eller ikke, det som er sikkert er at inntak av eplecidereddik ikke reverserer diabetes.

En annen bekreftelse med hensyn til fordelene med eplecidereddik er at det kan bidra til å forbedre kolesterol og triglyserider. Imidlertid har noen studier hovedsakelig blitt gjort på dyr, så på dette tidspunktet er det ingen solid bevis for å støtte denne påstanden. Den bedre måten å forbedre blodfettnivået på er å trene og spise ernæringsmessig.

Ingen tvil om at den nåværende populariteten til å ta eplecidereddik av helsemessige årsaker skyldes påstanden om at det fremmer vekttap. Talsmenn hevder at å drikke det før måltider bidrar til å dempe appetitten og forbrenne fett. Faktum er at eplecidereddik ikke brenner fett, men det kan bidra til å dempe appetitten. Årsaken til dette kan ha mer å gjøre med urolig mage eller uro etter å ha drukket fortynnet eddik.

En bedre måte å bruke eplecidereddik for å redusere vekten er å bruke den i matlaging. Bytt ut krydder eller fortynn kjøpte salatdressinger med eplecidereddik. Bruk eddik til å marinere kjøtt og sjømat, og smak til sauterte grønnsaker med eplecidereddik og olivenolje.

Er eplecidereddik bra for deg?

Andre påståtte epleciderfordeler inkluderer evnen til å redusere betennelse og symptomene på leddgikt, redusere eksemoppblussing, leggkramper, bihuleproblemer, anti-aldringseliksir og til og med hjelp med flisete tupper.

Hvis du tror at eplecider har helsemessige fordeler, fortsett med forsiktighet. Husk at eplecidereddik er ekstremt sur og kan erodere tannemaljen din. Det kan også irritere halsen og øke surheten i magen. Noen forskere hevder detå drikke eplecidereddik belaster nyrer og bein. Det kan også øke nivåene av kalium og samhandle med medisiner og kosttilskudd.

Sørg for å snakke med legen din før du implementerer eplecidereddik for helseformål, og fortynn alltid eplecidereddik før du drikker. Hvis du bestemmer deg for å innta eplecidereddik for mulige helsefordeler, bruk flytende eddik, ikke pillene, som ofte ikke engang inneholder eddik.

Anbefalt: