Fordeler med sommerfuglhage: Hvordan er sommerfugler bra for hagen

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med sommerfuglhage: Hvordan er sommerfugler bra for hagen
Fordeler med sommerfuglhage: Hvordan er sommerfugler bra for hagen

Video: Fordeler med sommerfuglhage: Hvordan er sommerfugler bra for hagen

Video: Fordeler med sommerfuglhage: Hvordan er sommerfugler bra for hagen
Video: The Benefits of Butterfly Gardens 2024, Kan
Anonim

Sommerfugler bringer bevegelse og skjønnhet til en solrik hage. Synet av de delikate, bevingede skapningene som svirrer fra blomst til blomst gleder unge og gamle. Imidlertid er det mer ved disse juvelbesatte insektene enn man kan se. Les videre for å lære mer om hvordan sommerfugler i hagen er nyttige.

Butterfly Garden Benefits

Hvorfor er sommerfugler viktig? I tillegg til å være viktige pollinatorer, påvirker sommerfugler hele miljøet. Deres velferd blir stadig mer kompromittert av tap av habitat på grunn av avskoging og utbredt bruk av plantevernmidler, samt endringer i klima og vær.

Ved å plante sommerfuglhager kan folk hjelpe til med å bevare sommerfugler så vel som andre innfødte insekter og bidra til å opprettholde innfødte plantearter.

Hvordan er sommerfugler bra for hagen?

Å tiltrekke sommerfugler til hagen ved å plante en rekke innfødte og kultiverte plantearter bidrar til å opprettholde plantemangfoldet og tiltrekke andre nyttige insekter til hagen som innfødte bier og marihøner.

Sommerfugler krever visse planter å legge eggene sine på, så noen som ønsker å ta med flere sommerfugler til hagen sin, må undersøke hvilke plantersommerfugler i sitt område trenger og planter de spesifikke innfødte gressene, staudene, buskene og trærne, så vel som kultiverte varianter. For eksempel er milkweed den eneste planten som spises av monarklarver, mens pawpaw-treet tjener som matkilde for sebrasvalelarven. Nektarplanter som lantana og zinnia mater de voksne sommerfuglene.

Men det er flere grunner til å hjelpe til med å bevare sommerfugler. Fordelene med sommerfugler inkluderer:

  • Sommerfugler er viktige pollinatorer. Omtrent en tredjedel av alle planter trenger pollinering for å sette frukt, og bier og sommerfugler er store pollinatorer. Blomsternektar er maten for voksne sommerfugler og ved å fly fra blomst til blomst nipper til nektar, oppstår pollinering.
  • Sommerfugler fungerer som et barometer for hvordan miljøet har det. Gjennom sin delikate natur kan antallet sommerfugler reduseres raskt når noe er g alt i økosystemet. Ved å studere sommerfuglpopulasjoner blir forskere tidlig varslet om problemer som påvirker alle levende ting, inkludert mennesker.
  • Hagearbeid for sommerfugler betyr å redusere eller eliminere bruken av plantevernmidler. Dette vil igjen bringe mer gunstig dyreliv til hagen, for eksempel edderkopper, marihøner, bedemantider og øyenstikkere.
  • Sommerfugler hjelper til med livssyklusen. Sommerfugler i alle stadier er en matkilde for andre dyr i næringskjeden som blant annet fugler, øgler, frosker, padder, veps og flaggermus.
  • De gir pedagogisk verdi. Deres metamorfose fra eggtil larve til puppe til sommerfugl er et flott læreverktøy. Skolebarn studerer dem ofte som en introduksjon til naturens underverker. Sommerfugler bringer en bevissthet om naturen til de som observerer dem, i tillegg til glede og avslapning.

Bevaring av sommerfugler gagner ikke bare plantene og dyrene som er avhengige av dem, men også miljøets fremtidige velvære.

Anbefalt: