Japansk Knotweed Plant: Kontrollmetoder for japansk Knotweed

Innholdsfortegnelse:

Japansk Knotweed Plant: Kontrollmetoder for japansk Knotweed
Japansk Knotweed Plant: Kontrollmetoder for japansk Knotweed

Video: Japansk Knotweed Plant: Kontrollmetoder for japansk Knotweed

Video: Japansk Knotweed Plant: Kontrollmetoder for japansk Knotweed
Video: Managing Japanese Knotweed 2024, Kan
Anonim

Selv om japansk knotweed-plante ser ut som bambus (og noen ganger refereres til som amerikansk bambus, japansk bambus eller meksikansk bambus), er den ikke en bambus. Selv om det kanskje ikke er en ekte bambus, fungerer den fortsatt som bambus. Japansk knotweed kan være veldig invasiv. Det er også som bambus ved at kontrollmetodene for japansk knotweed er nesten de samme som for å kontrollere bambus. Hvis japansk knotwood har tatt over en del av hagen din, fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dreper japansk knotweed.

japansk knotweed-identifikasjon

Den japanske knotweedplanten (Fallopia japonica) har en tendens til å vokse i klumper og kan bli opptil 13 fot (4 m.) høy under de rette forholdene, men er ofte mindre enn dette. Bladene er hjerteformede og omtrent på størrelse med hånden din, med en rød åre som renner ned i midten. Japanske knotweed-stilker er de enkleste å identifisere, siden de også gir den navnet. Stilkene er hule og har "knuter" eller skjøter med noen få tommers mellomrom (8 cm.). Japanske knotweed-blomster vokser på toppen av plantene, er kremfargede og vokser rett opp. De er omtrent 6 til 8 tommer (15-20 cm) høye.

Japansk knotweed-plante vokser best i fuktige områder, men vil vokse hvor som helst der røttene deres kan finne jord.

Hvordan bli kvitt japansk knotweed

Japansk knotweedplante sprer seg ved jordstengler under bakken. Det er på grunn av dette at å drepe japansk knotweed er en langsom prosess, og du må være flittig og utholdende hvis du skal lykkes.

Den vanligste metoden for å drepe japansk knotweed er å bruke et ikke-selektivt ugressmiddel. Du må bruke den ufortynnet eller i det minste i høy konsentrasjon på dette ugresset. Husk at dette er en tøff plante og en påføring av ugressmiddel vil ikke drepe japansk knotweed, men vil bare svekke den. Ideen er å spraye den gjentatte ganger til planten bruker opp alle energireservene sine mens den prøver å vokse igjen gjentatte ganger.

Du kan også prøve å ringe ditt lokale rådhus eller lokalnummer for råd. På grunn av den svært invasive naturen til denne planten, vil noen områder gi gratis sprøyting av japansk knotweed.

En annen kontrollmetode for japansk knotweed er klipping. Å kutte ned plantene med noen få ukers mellomrom vil også begynne å tære på plantens energireserver.

En annen måte å bli kvitt japansk knotweed på er å grave den ut. Du vil grave ut så mye av røttene og jordstenglene som mulig. Japansk knotweed kan og vil vokse igjen fra jordstengler som er igjen i bakken. Uansett hvor godt du graver opp røttene, er det en god sjanse for at du går glipp av noen av jordstenglene, så du må passe på at den begynner å gro igjen og graver den ut igjen.

Den mest effektive bekjempelsen av japansk knotweed er å kombinere metoder. For eksempel vil klipping og deretter sprøyting av ugressmiddel gjøre din innsats pådrepe japansk knotweed dobbelt så effektivt.

Merk: Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mye mer miljøvennlige.

Anbefalt: