Hva er en japansk aprikos – omsorg for en japansk blomstrende aprikos

Innholdsfortegnelse:

Hva er en japansk aprikos – omsorg for en japansk blomstrende aprikos
Hva er en japansk aprikos – omsorg for en japansk blomstrende aprikos

Video: Hva er en japansk aprikos – omsorg for en japansk blomstrende aprikos

Video: Hva er en japansk aprikos – omsorg for en japansk blomstrende aprikos
Video: Part 1 - The Picture of Dorian Gray Audiobook by Oscar Wilde (Chs 1-4) 2024, Mars
Anonim

Selv om navnet kan vekke tanker om smakfulle aprikoser, er den japanske aprikosen plantet for sin dekorative skjønnhet i stedet for frukten. Treets lille vekst gjør det også til et flott tillegg i mange hjemmelandskap. Les videre for å lære mer om japanske aprikostrær.

Hva er en japansk aprikos?

Japanske aprikostrær er prydtrær med mange funksjoner. Deres vitenskapelige navn er Prunus mume, og de er hjemmehørende i Korea. Varianter av dette treet inkluderer:

  • ‘Benishidare’
  • ‘Bonita’
  • ‘Peggy Clarke’
  • ‘Alba’

De kan være 12 til 20 fot (4-6 m.) høye med en spredning på 15 til 20 fot (4,5-6 m.) brede. Japanske aprikostrær har en rund formet krone av blader med en takket margin, alternativt arrangement og et bladblad på 5-10 cm langt. Dens mest anerkjente dekorative funksjon er imidlertid de velduftende vinterblomstrende blomstene som kommer i forskjellige farger.

Dette dekorative frukttreet, også kjent som japansk blomstrende aprikos, blomstrer i hvite, rosa eller røde blomster som er ekstremt velduftende – som krydret-søte nellik. Den aprikoslignende frukten er rund og gul, 1 til 3tommer (2,5-8 cm.) i diameter, og tiltrekker seg fugler. Selv om den er spiselig, er den syrlig med tynt kjøtt, men er verdsatt i Asia som en syltet frukt.

Selv om de er hjemmehørende i Asia, vokser japanske aprikostrær hardføre i sone 6 til 8 i USA. De gir estetikk på parkeringsplasser og midtstriper på motorveier, så vel som hjemmelandskapet.

Hvordan dyrke japansk aprikos

Det finnes ulike metoder for dyrking av japanske aprikostrær, med frø og poding mest vanlig.

Frø av modnet aprikosfrukt kan formeres. Stratifisering av frøene innebærer å holde dem i blandinger av sand og spagnummose i kjøleskapet i tre måneder. Etter frølagdelingen kan de sås utendørs i vårsesongen.

Poding med T eller sponskudd er et annet alternativ å vurdere når du dyrker disse trærne.

japansk aprikostrepleie

Japansk aprikostrepleie er avgjørende for veksten av treet. Trærne vokser best i godt drenert, fruktbar, sur jord med ekstra organisk materiale. Pleie innebærer også å plante i full sol; hvis den dyrkes i skygge, kan den hindre utviklingen av blomstringene.

Beskjæring av japanske aprikostrær hjelper også med optimal blomstring.

Å kjenne til og forhindre angrep av skadedyr på japanske aprikoser er en måte å oppmuntre til sunne trær. Bladlus forårsaker forvrengning av ny vekst. Borere angriper stressede trær; påfør gjødsel regelmessig for å forhindre angrep. Teltlarver lager store nett i trær og spiser deretter bladene.

Anbefalt: