Hva er en japansk plommebarlind: Lær om pleie av japansk plommebarlind

Innholdsfortegnelse:

Hva er en japansk plommebarlind: Lær om pleie av japansk plommebarlind
Hva er en japansk plommebarlind: Lær om pleie av japansk plommebarlind

Video: Hva er en japansk plommebarlind: Lær om pleie av japansk plommebarlind

Video: Hva er en japansk plommebarlind: Lær om pleie av japansk plommebarlind
Video: HEY YEW! | Japanese Plum Yew Plant Spotlight 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter et alternativ til en buksbomhekk, prøv å dyrke plommebarlindplanter. Hva er en japansk plommebarlind? Følgende informasjon om japansk plommebarlind diskuterer hvordan man dyrker plommebarlind og pleie av japansk plommebarlind.

Japansk plommebarlindinfo

Akkurat som buksbom, er plommebarlindplanter utmerkede, saktevoksende, formelle klippede hekker eller border. I likhet med buksbom kan buskene også holdes trimmet til en lav høyde på en fot (30 cm.) hvis ønskelig.

Plommerbarlindplanter (Cephalotaxus harringtonia) er tobolige, eviggrønne bartrær som når de dyrkes som en busk når en høyde på omtrent 2-3 meter eller når de dyrkes som tre 20 til 30 fot (6-9 m.) i høyden.

De har lineære, spiralmønstrede barlindlignende myke nåler som er satt i V-mønster på oppreiste stengler. Spiselige, plommelignende frukter produseres på hunnplanter når en hannplante er i nærheten.

Hvordan dyrke en plommebarlind

Japanske plommebarlindplanter er hjemmehørende i skyggefulle skogkledde områder i Japan, nordøst i Kina og Korea. Trege vokser, trærne vokser omtrent en fot (30 cm.) per år. Godt vedlikeholdte plommebarlindplanter kan leve fra 50 til 150 år.

Slektsnavnet Cephalotaxus kommer fra det greske ‘kephale’ som betyr hode og ‘taxus’ som betyr barlind. Dets beskrivende navn refererer til jarlen av Harrington, en tidlig entusiast forarten. Det vanlige navnet 'plommebarlind' refererer til likheten med ekte barlind og for den plommelignende frukten den produserer.

Plommebarlindplanter tåler både skygge og varme temperaturer, noe som gjør dem til en utmerket erstatning for ekte barlind i det sørøstlige USA.

Plommebarlindplanter nyter både sol og skygge, fuktig, svært sur til nøytral sand- eller leirjord. De er hardføre i USDA-sonene 6 til 9, solnedgangssonene 4 til 9 og 14 til 17. Den foretrekker skyggefulle miljøer på varmere breddegrader og soleksponering der somrene er kjølige.

Forplantning kan gjøres via bartreskjæringer om våren. Planter bør ha en avstand på 36 til 60 tommer (1-2 m.) fra hverandre.

japansk plommebarlindpleie

Plommebarlindplanter har få skadedyr- eller sykdomsproblemer med unntak av jordnematoder og sopprotråte. Når plommebarlind er etablert krever lite stell og tåler tørke.

Anbefalt: