Hillside Garden Watering: Information On Irrigating A Hill

Innholdsfortegnelse:

Hillside Garden Watering: Information On Irrigating A Hill
Hillside Garden Watering: Information On Irrigating A Hill

Video: Hillside Garden Watering: Information On Irrigating A Hill

Video: Hillside Garden Watering: Information On Irrigating A Hill
Video: DIY Drip Irrigation on a Steep Hill 2024, Kan
Anonim

Det største problemet med å vanne en bakke er å få alt vannet til å renne av før det har mulighet til å suge ned i bakken. Derfor er det viktig å kontrollere avrenning når du vanner i en hage i åssiden. Les videre for å lære mer om hvordan du kan vanne hage i åssiden.

Hillside Garden Irrigation

Hagevanning i åssiden er spesielt viktig i områder med full sol og i tørre perioder. For at vann skal mette bakken dypt og nå planterøttene, er riktig vanning avgjørende. Når det gjelder å vanne en bakke, er dryppvanning eller sugeslanger sannsynligvis det beste valget.

Denne typen vanning frigjør vann sakte til jorden, og reduserer avrenning og erosjon, som ofte oppstår når du bruker overvanns- og sprinklersystemer for å vanne en ås. Drypp- eller soaker vanningsmetoder tillater dyp penetrasjon av vann i jorda, og når effektivt planterøttene.

Selv om det finnes spesielle slanger som kan kjøpes for drypp- eller bløtvannsvanning, er det like enkelt og kostnadseffektivt å lage dine egne. Bare stikk små hull omtrent 2,5 cm fra hverandre langs lengden av en vanlig hageslange, klem deretter av den ene enden og plasser slangen i hagen. Nårslått på for vanning i hagen, siver vannet sakte ned i bakken i stedet for å renne av bakken.

Hillside Garden Vanning Techniques

I tillegg til denne typen hagevanning i åssiden, er det noen andre nyttige hagevanningsteknikker du kan implementere.

Vannbrønner kan for eksempel bygges inn i hagen i åssiden. Disse bør graves på nedoverbakkesiden av planter. Vann eller nedbør kan da fylle opp brønnene og sakte trekke ned i bakken over tid. Dette er også en god måte å redusere problemer med avrenning. Siden hellingsgraden påvirker vanningsmetoden, kan det også være lurt å vurdere hvordan hagen er anlagt.

Vanligvis vil bruk av konturrader, terrasser eller høye senger gjøre vanning i en åsside enklere og mer effektivt for å eliminere problemer med avrenning.

Anbefalt: