Sod Leggingsinstruksjoner - Hvordan legge torv & Ta vare på ny torv

Innholdsfortegnelse:

Sod Leggingsinstruksjoner - Hvordan legge torv & Ta vare på ny torv
Sod Leggingsinstruksjoner - Hvordan legge torv & Ta vare på ny torv

Video: Sod Leggingsinstruksjoner - Hvordan legge torv & Ta vare på ny torv

Video: Sod Leggingsinstruksjoner - Hvordan legge torv & Ta vare på ny torv
Video: The Awakening Audiobook by Kate Chopin (Chs 21-39) 2024, Kan
Anonim

Installering av torv er en populær måte å etablere en ny plen på. Når den er installert riktig og følger de riktige torvleggingsinstruksjonene, kan denne typen plen forbedre hjemmet og legge til skjønnhet i det omkringliggende landskapet. Å legge torv kan gjøres nesten når som helst; men det er vanligvis bedre når det installeres om våren eller høsten. Les videre for å lære mer om hvordan du legger torv.

Hvor mye koster torv?

Et av de største spørsmålene når du tenker på å installere torv er "Hvor mye koster torv?" Selv om dette vanligvis avhenger av typen gress og hvor mye som trengs, koster det vanligvis alt fra 7 til 35 cent per kvadratfot (0,1 kvm), i tillegg til installasjonsavgifter.

På torv er tidkrevende, det tar timer å installere; derfor kan profesjonelt installerte plener koste mellom $300 og $1000 eller mer. Dette i forhold til kostnadene for frø, som vanligvis er mindre enn 4 cent per kvadratfot (0,1 kvm), gjør det mye dyrere å installere torv. Av denne grunn må du sørge for at det er gjort riktig, eller i det minste gjøre det selv.

Choosing Sod

Mens tynn torv sies å rote raskere, krever den vanligvis hyppigere vanning. Så prøv å velge torv som er minst en tomme (2,5 cm.) eller så tykt og sørg forden ligner også på jordtypen din og forholdene på stedet.

De fleste torvvarianter trives på solrike steder; Det er imidlertid noen få typer som tåler skygge. Av denne grunn bør du gjøre leksene dine på forhånd for å finne den typen som fungerer best i ditt område.

Hvordan legge torv

Før du legger torv, bør du forberede nettstedet. Selv om den eksisterende jorda er uvanlig egnet for torv, kan det være lurt å gå videre og endre jorda med organisk materiale for å forbedre kvaliteten og rotsuksessen. Du trenger også ca. 10–15 cm løs matjord.

Sørg for at området er fritt for steiner og annet rusk, og ha grov karakter på stedet for å sikre tilstrekkelig drenering. Hvis du ikke klarer å installere torven med en gang, plasser den på et skyggefullt sted og hold den litt fuktig. La aldri torven tørke ut, siden den vil dø raskt.

Legg strimler av torv på det forberedte stedet, kant i kant, men med forskjøvede fuger i et mursteinslignende mønster. I bakker starter du nederst og løper vinkelrett. Stift torven på plass med biologisk nedbrytbare torvstifter, som til slutt vil brytes ned i jorden.

Når torven er nede, rull den lett for å fjerne luftlommer, og vann den deretter grundig. En startgjødsel kan påføres for å oppmuntre til rotutvikling, om ønskelig, men dette er ikke nødvendig.

Prøv å holde av den nylig installerte torven til den blir godt etablert, vanligvis innen et par uker til en måned.

Pleen for nye torvplener

Den viktigste delen av riktig pleie av nye torv er vanning, spesielt ivarmt vær. Vanligvis må ny torv vannes annenhver til tredje dag. Gi den en grundig bløtlegging, omtrent en tomme (2,5 cm) eller så dyp.

Se etter rotutvikling med jevne mellomrom for å være sikker på at roting finner sted. Når det har tatt tak, kan du begynne å gradvis redusere mengden vanning.

Anbefalt: