Lacebark Elm Tree Growing: Lær om Lacebark Elm fordeler og ulemper

Innholdsfortegnelse:

Lacebark Elm Tree Growing: Lær om Lacebark Elm fordeler og ulemper
Lacebark Elm Tree Growing: Lær om Lacebark Elm fordeler og ulemper

Video: Lacebark Elm Tree Growing: Lær om Lacebark Elm fordeler og ulemper

Video: Lacebark Elm Tree Growing: Lær om Lacebark Elm fordeler og ulemper
Video: How to Prune a Chinese Elm Bonsai Tree EASY!!! - Peter Chan 2024, Kan
Anonim

Selv om lacebark-alm (Ulmus parvifolia) er hjemmehørende i Asia, ble den introdusert til USA i 1794. Siden den gang har den blitt et populært landskapstre, egnet for dyrking i USDA-hardhetssonene 5 til 9. Les videre for mer nyttig informasjon om lacebark alm.

Lacebark Elm Information

Også kjent som kinesisk alm, er lacebark alm et mellomstort tre som vanligvis når høyder på 40 til 50 fot (12 til 15 m.). Den er verdsatt for sitt skinnende, mørkegrønne løvverk og avrundede form. De mange fargene og rike teksturene til lacebark almebark (fokuset i navnet) er en ekstra bonus.

Lacebark alm gir ly, mat og hekkeplasser for en rekke fugler, og bladene tiltrekker seg en rekke sommerfugllarver.

Lacebark Elm Fordeler og ulemper

Hvis du tenker på å plante lacebark alm, er det enkelt å dyrke dette allsidige treet i veldrenert jord – selv om det tåler nesten alle typer jord, inkludert leire. Det er et godt skyggetre og tåler en viss tørke. Den er glad i prærier, enger eller hager i hjemmet.

I motsetning til sibirsk alm, regnes ikke blondebark for å være et søppeltre. Dessverre er de to ofteforvirret i barnehager.

Et sterkt salgsargument er at lacebark alm har vist seg å være mer motstandsdyktig mot hollandsk almesykdom, en dødelig sykdom som ofte rammer andre typer almetrær. Den er også motstandsdyktig mot almbladbille og japansk bille, begge vanlige almetre-skadedyr. Eventuelle sykdomsproblemer, inkludert kreft, råtner, bladflekker og visneskader, har en tendens til å være relativt små.

Det er ikke mye negativt når det kommer til vekst av lacebark alm. Men grenene knekker noen ganger når de blir utsatt for sterk vind eller lastet med tung snø eller is.

I tillegg anses blondebark å være invasiv i enkelte områder av det østlige og sørvestlige USA. Det er alltid en god idé å sjekke med ditt lokale samarbeidskontor før du dyrker almetrær.

Care of Chinese Lacebark Elms

Når de er etablert, er pleie av kinesisk lacebark alm uinvolvert. Men nøye trening og staking når treet er ungt, vil få en god start på lacebark-almen.

Vann ellers regelmessig om våren, sommeren og tidlig høst. Selv om lacebark alm er relativt tørketolerant, betyr regelmessig vanning et sunnere og mer attraktivt tre.

Lacebark alm krever ikke mye gjødsel, men en eller to ganger årlig påføring av høy-nitrogen gjødsel sikrer at treet har riktig næring hvis jorda er dårlig eller veksten virker sakte. Gjødsle lacebark alm tidlig på våren og igjen sent på høsten, i god tid før jorda fryser.

Det er viktig å velge en gjødsel som slipper ut nitrogen tiljord sakte, ettersom en rask frigjøring av nitrogen kan forårsake svak vekst og alvorlig strukturell skade som inviterer til skadedyr og sykdom.

Anbefalt: