Tips for dyrking av koriander i hagen

Innholdsfortegnelse:

Tips for dyrking av koriander i hagen
Tips for dyrking av koriander i hagen

Video: Tips for dyrking av koriander i hagen

Video: Tips for dyrking av koriander i hagen
Video: 🥦🥕 Dyrking for nybegynnere - enkelt å dyrke grønnsaker🥬🍅 2024, Kan
Anonim

Cilantro (Coriandrum sativum) brukes i mange forskjellige retter, spesielt meksikanske og asiatiske retter. Til tross for den økende populariteten for denne retten i matlaging, ser du ikke koriander vokse i hjemmehagen like mye som du gjør andre populære urter. Dette kan skyldes at mange synes det er vanskelig å dyrke koriander. Dette er ikke tilfelle i det hele tatt. Hvis du følger disse få tipsene for dyrking av koriander, vil du oppdage at du vil lykkes med å dyrke koriander på kort tid.

Cilantro Seeds

I matlaging kalles korianderfrø koriander. "Frøene" er faktisk to korianderfrø innkapslet i et skall. Skallet er hardt, rundt og har en lys brun eller grå farge. Før du planter dem i bakken, må du forberede korianderfrøene for å øke sjansene for at de spirer. Knus forsiktig frøskallet som holder de to frøene sammen. Bløtlegg korianderfrøene i vann i 24 til 48 timer. Fjern fra vannet og la tørke.

Hvordan plante koriander

Når du har klargjort korianderfrøene, må du plante frøene. Du kan enten starte koriander innendørs eller utendørs. Hvis du starter frøene innendørs, kommer du til å transplantere koriander til utendørs senere.

Legg frøene ijord og dekk dem deretter med et lag på omtrent 6 mm. La korianderen vokse til den er minst 5 cm høy. På dette tidspunktet tynner du ut planten til å være ca. 3 til 4 tommer (7,6 til 10 cm) fra hverandre. Du ønsker å dyrke koriander i trange forhold fordi bladene vil skygge for røttene og bidra til å forhindre at planten bolter seg i varmt vær.

Hvis du transplanterer koriander inn i hagen din, graver du hull 3 til 4 tommer (7,6 til 10 cm) fra hverandre og plasserer plantene i dem. Vann godt etter transplantasjon.

Cilantro-vekstbetingelser

Det viktigste å huske når du dyrker koriander er at den ikke liker varmt vær. Koriander som vokser i jord som når 75 F. (24 C.) vil bolte seg og gå til frø. Dette betyr at de ideelle vekstforholdene for koriander er kjølige, men solrike. Du bør dyrke koriander der det vil være tidlig morgen eller sen ettermiddagssol, men være i skyggen på den varmeste delen av dagen.

Ytterligere tips for dyrking av koriander

Selv med ideelle vekstforhold for koriander er dette en kortvarig urt. Hvis du tar deg tid til å beskjære koriander ofte, vil det bidra til å forsinke bolting og forlenge innhøstingstiden, men uansett hvor mye du beskjærer koriander, vil den til slutt boltre seg. Plant nye frø omtrent hver sjette uke for å holde en jevn tilførsel gjennom hele vekstsesongen.

Cilantro vil også gjensåes i mange soner. Når korianderplanten bolter seg, la den gå til frø og den vil vokse igjen for deg neste år, eller samle korianderfrøene og bruk dem som koriander i matlagingen.

Så somdu kan se, med bare noen få tips for dyrking av koriander kan du få en jevn tilførsel av denne smakfulle urten som vokser i hagen din.

Anbefalt: