Høste mandeltrær – når og hvordan man høster mandeltrær

Innholdsfortegnelse:

Høste mandeltrær – når og hvordan man høster mandeltrær
Høste mandeltrær – når og hvordan man høster mandeltrær

Video: Høste mandeltrær – når og hvordan man høster mandeltrær

Video: Høste mandeltrær – når og hvordan man høster mandeltrær
Video: The REVELATION! The almond, The well, Taurus (must Watch) 2024, Kan
Anonim

Du har kanskje plantet mandeltrær i hagen din for deres strålende blomster. Likevel, hvis det utvikler seg frukt på treet ditt, bør du tenke på å høste det. Mandelfrukter er drupes, som ligner på kirsebær. Når druene modnes, er det tid for høsting. Kvaliteten og kvantiteten på mandlene i bakgården avhenger av å bruke de riktige teknikkene for å høste, behandle og lagre nøttene. For mer informasjon om høsting av mandeltrær, les videre.

Plukke mandelnøtter

Du tenker sikkert på mandelfrukt som nøtter, men mandeltrær (Prunus dulcis) produserer faktisk drupes. Disse druene vokser fra treets befruktede blomster og modnes om høsten. Druen har et læraktig skrog som omgir den, og gir den et utseende som en grønn fersken. Når det ytre skallet tørker og deler seg, er det på tide å begynne å tenke på å plukke mandelnøtter.

Hvis du vil vite når du skal høste mandler, vil druen selv fortelle deg det. Når druene er modne, deler de seg opp og faller med tiden fra treet. Dette skjer vanligvis i løpet av august eller september.

Hvis du har ekorn, eller til og med mandelspisende fugler, i hagen din, bør du holde øye med druene og høste dem fra treet nårde splittes. Ellers kan du la dem stå på treet så lenge det ikke regner.

Ikke bare se på mandlene i øyehøyde for å se om druene er modne. De modnes først på toppen av treet, så jobber de seg sakte nedover.

Hvordan høste mandeltrær

Start innhøsting av mandelnøtt når 95 prosent av druene på treet har delt seg. Det første trinnet i å høste mandelnøtter er å samle soppene som allerede har delt seg og f alt.

Deretter sprer du en presenning under treet. Begynn å plukke mandelnøtter fra grenene du kan nå på treet. Hvis du har problemer med å få dem av, slutte å plukke mandelnøtter med hendene og bruk en beskjæringssaks for å klippe av stilkene like over druene. Slipp alle drues på presenningen.

Mandelnøtthøsting fortsetter med en lang stang. Bruk den til å banke druene fra de høyere grenene ned på presenningen. Å høste mandeltrærnes druper betyr å få de modne druene av treet og inn i huset eller garasjen.

Anbefalt: