Agurkfrøsparing - Hvordan høste agurkfrø

Innholdsfortegnelse:

Agurkfrøsparing - Hvordan høste agurkfrø
Agurkfrøsparing - Hvordan høste agurkfrø

Video: Agurkfrøsparing - Hvordan høste agurkfrø

Video: Agurkfrøsparing - Hvordan høste agurkfrø
Video: When & How to Harvest Cucumber Seeds - Save Money, Sell or Trade Seeds: Two Minute TRG Tips 2024, April
Anonim

Det er for tiden en fabelaktig samling av arvestykkefrø som er et direkte resultat av våre tipp- eller tippoldeforeldres omtanke (og/eller sparsommelighet) når det gjelder å redde frø fra hver avlingssesong. Frøsparing er givende og kostnadsbesparende for hjemmegartneren, men noen frø krever litt mer TLC å spare enn andre. Innsamling av agurkfrø krever for eksempel litt kunnskap.

Lagre frø fra agurker, ja eller nei?

Vel, ja og nei. Å spare frø fra agurker er definitivt mulig hvis du husker på et par punkter.

For det første, ikke prøv å samle frø fra cukes som er merket som hybrid. Hybrider skapes ved å krysse spesifikke foreldreplanter som er valgt for en enestående egenskap, men frø som er lagret fra disse plantene vil ikke reprodusere en sann kopi av moderplanten, og er faktisk ofte sterile.

For det andre, siden agurker krever enten insektpollinatorer, vind eller mennesker for å overføre pollen fra plante til plante, blir de stående åpne for å kryssbestøve med andre medlemmer i familien. Dermed kan du ende opp med en merkelig blanding av agurkkryss når du samler agurkfrø. Det vil være nødvendig å isolere planten du ønsker å reddefrø fra ved å plante den i god avstand fra søskenbarnene, noe som ikke alltid er praktisk for den gjennomsnittlige hjemmegartnerens beskjedne tomt.

Til slutt kan frø overføre enkelte sykdommer, så vær sikker på at når du sparer agurkfrø, har ingen sykdom infisert avlingen du prøver å høste.

Hvordan høste agurkfrø

Med alt det sagt, jeg sier at hagearbeid handler om å eksperimentere, så hvorfor ikke prøve det? Velg agurksorter for å redde frø som minst sannsynlig trenger å isoleres på grunn av åpen pollinering; disse inkluderer armenske cukes, vestindiske agurker og slangegresskar som tilhører forskjellige familier og ikke krysser hverandre. Dyrk bare én sort, eller separer med en halv mil (805 m.) for å eliminere muligheten for krysspollinering.

For den mest optimale samlingen av agurkfrø, velg fra kun sykdomsfrie planter som har den mest smakfulle frukten. Frø må høstes når frukten er moden, så la agurken forsvinne på vintreet forbi spisestadiet - nær slutten av vekstsesongen. Frukten vil være oransje eller gul når den er helt moden og klar til å plukke modne frø fra.

For å høste frø fra kjøttfulle frukter som cukes eller tomater, bør den våte metoden for fjerning brukes. Fjern frøene og la dem gjære i en bøtte i tre dager med en liten mengde varmt vann for å fjerne gelbelegget rundt frøene. Rør denne blandingen daglig. Denne fermenteringsprosessen dreper virus og skiller de gode frøene fra fruktkjøttet og de dårlige frøene. De gode frøene vil synke tilbunnen mens de dårlige frøene og fruktkjøttet flyter på overflaten. Hell av fruktkjøttet, vannet, mugg og dårlige frø forsiktig etter at de tre dagene har gått. Fjern de gode frøene og fordel dem på en skjerm eller på tørkepapir for å tørke grundig.

Når de er helt tørre, kan frøene dine oppbevares i konvolutter eller en glasskrukke med en klar etikett som spesifiserer dato og sort. Plasser beholderen i fryseren i to dager for å drepe eventuelle gjenværende skadedyr, og oppbevar deretter på et kjølig, tørt sted, for eksempel i kjøleskapet. Frøets levedyktighet avtar over tid, så sørg for å bruke frøet innen de neste tre årene.

Anbefalt: