Hva du skal gjøre med en elg i hagen: Hvordan bli kvitt elg i gårdsrom

Innholdsfortegnelse:

Hva du skal gjøre med en elg i hagen: Hvordan bli kvitt elg i gårdsrom
Hva du skal gjøre med en elg i hagen: Hvordan bli kvitt elg i gårdsrom

Video: Hva du skal gjøre med en elg i hagen: Hvordan bli kvitt elg i gårdsrom

Video: Hva du skal gjøre med en elg i hagen: Hvordan bli kvitt elg i gårdsrom
Video: Garden hack to get rid of mice, voles, ants and more! 2024, Kan
Anonim

Elg i hagen er et problem som ikke forekommer i alle deler av Nord-Amerika. Det kjøligere, nordlige klimaet er der dette enorme pattedyret bor, og de er glupske beitedyr som, omtrent som hjort, kan ødelegge mange av favorittplantene dine. Det er mange hjemmelagde midler og kjøpte elgmidler å prøve, men de har ofte blandet suksess. Gartnere med livslang erfaring med elg på gårdsplassen sverger at nøkkelen blander det sammen og forvirrer disse enorme beitedyrene.

Tradisjonelle elgavskrekkende midler

Elg er vakre, statueske dyr med varme øyne og vegetariske spisepreferanser. Det siste er det som kan få hagen din i trøbbel. Elg beiter en rekke forskjellige planter, både innfødte og prydplanter. De vil invadere grønnsakshagen eller spise hekken din. Deres mangel på kresen i det vegetative riket betyr at mange av landskapsplantene dine kan være i fare. Elger er enorme og kan overdøve en liten SUV, noe som betyr at det kan være en utfordring å holde dem unna ethvert område. Elgavskrekkende midler er ofte hjemmespunnet og har blitt brukt av generasjoner av gartnere for å forhindre skade.

Å holde store hunder ser ut til å være noe avskrekkende for elg, men pga.til sin store størrelse, vil en stor elg sannsynligvis betrakte hjørnetennene som bare en plage.

Å sette menneskehår rundt i hagen er nyttig for rådyr hvis det brukes sammen med annen innsats, men elg ser ikke ut til å plages mye av det døde kollagenet.

Mange gartnere sverger til å lage en spray med oppvaskmiddel, vann og kajennepepper eller m alt varm chili. Spray dette på alle de mottakelige plantene dine.

Blant de mer moderne elgmidler kan være Irish Spring-såpe. Noen sier at den gjør susen når den er fliset opp og spredt rundt omkretsen av hagen.

Uansett hvilke metoder du prøver, fortsett å rotere øvelsene, siden elg ser ut til å venne seg til ett avstøtende middel og justere.

Keeping Moose Out of the Garden

Avskrekkende midler ser ut til å ha begrenset effekt fordi elger er direkte sta med å få favorittmaten sin. En bedre måte er å hindre at elg kommer inn i hagen. Å holde elg ute av hagen i utgangspunktet betyr at du ikke trenger å spraye plantene dine med rare blandinger eller flise opp dusjsåpen.

Barrieregjerder bør være minst 2,4 m høye. Dette er ikke praktisk i mange hager, så en enklere obstruktiv barrikade kan prøves. Bruk tørketrommel knyttet til trær og busker for å skremme sultne elger bort. Du kan også bruke gul forsiktighetstape eller snurrende hjul for å holde dyrene på tærne og truet nok til å gå videre.

En annen måte å frastøte elg på gårdsplasser er å sette hønsenetting rundt alle truede planter.

Forebygging av elg i hagen kan krevetjenester til et kjøpt produkt eller profesjonelt skadedyrfirma. Det finnes formler på markedet, for eksempel Plantskydd, som har vist seg å avvise elg på gårdsplasser. Plantskydd er et luktbasert frastøtende middel hvis duft er assosiert med rovdyr. Den har en vegetabilsk basert oljeingrediens som hjelper produktet med å holde seg til planter. Produktet er et klebrig blodmel, som lukter opptil 6 måneder om vinteren, og gir effektiv elghindring.

Mange av hjortestopperen er også effektive, men de beholder ikke styrken og er ikke like effektive i kalde vintermåneder. Hyppig påføring er nødvendig for full avskrekkende kapasitet.

Anbefalt: