Kan jeg forplante sitrongress - Lær hvordan du deler sitrongressplanter

Innholdsfortegnelse:

Kan jeg forplante sitrongress - Lær hvordan du deler sitrongressplanter
Kan jeg forplante sitrongress - Lær hvordan du deler sitrongressplanter

Video: Kan jeg forplante sitrongress - Lær hvordan du deler sitrongressplanter

Video: Kan jeg forplante sitrongress - Lær hvordan du deler sitrongressplanter
Video: Населенный пункт отрезан от внешнего мира после оползня 2024, Kan
Anonim

Sitrongress, som navnet antyder, er en gresslignende urt hvis møre skudd og blader brukes til å gi et delikat hint av sitron i mange asiatiske retter. Hvis du elsker den subtile sitrussmaken til denne urten, har du kanskje lurt på "kan jeg forplante sitrongress?" Faktisk er det en enkel prosess å forplante sitrongress ved deling. Les videre for å finne ut hvordan du deler sitrongressplanter.

Hvordan kan jeg forplante sitrongress?

Sitrongress (Cymbopogon citratus), noen ganger stavet sitrongress, er virkelig et medlem av gressfamilien som inkluderer mais og hvete. Den er vinterbestandig til kun USDA sone 10, men kan dyrkes i container og bringes innendørs for å beskytte den mot vintertemperaturer.

Det er bare to av de 55 artene av Cymbopogon som brukes som sitrongress. De er vanligvis merket som øst- eller vestindisk sitrongress og brukes i matlaging eller til å lage te eller tisanes.

Sitrongress dyrkes vanligvis fra stengelstikk eller delinger, med deling av sitrongress som den mest brukte metoden.

Forplante sitrongress etter avdeling

Som nevnt er deling av sitrongress den primære metoden for formering. Sitrongress kan fås fra spesialbarnehager eller kan kjøpesfra en asiatisk dagligvare. Noen ganger kan du finne det i det lokale supermarkedet eller få en stikling fra en venn. Hvis du får det fra en kjøpmann, prøv å finne et stykke med noen få røtter i bevis. Ha sitrongresset i et glass vann og la røttene vokse.

Når sitrongresset har tilstrekkelig med røtter, fortsett og plant det i en beholder eller hageområde med godt drenerende jord som er fuktig og høy i organisk innhold, og i full soleksponering. Hvis det er nødvendig, endre jorda med 2-4 tommer (5-10 cm.) rik kompost og arbeid den inn ned til en dybde på 4-6 tommer (10-15 cm.).

Sitrongress vokser raskt og vil sannsynligvis måtte deles i det påfølgende året. Spesielt potteplanter må deles hvert år.

Hvordan dele sitrongressplanter

Når du deler sitrongressplanter, må du passe på at de har minst én tomme med rot festet. Optim alt, kutt bladene til en høyde på to tommer før du deler sitrongressplanter, noe som vil gjøre det enklere å administrere planten.

Grav opp sitrongressplanten, og del planten i minst 15 cm (6-tommers) seksjoner med en spade eller skarp kniv.

Plant disse inndelingene 3 fot (1 m) fra hverandre for å imøtekomme den kraftige veksten; planter kan bli 1-2 m høye og 1 m på tvers.

Sitrongress er hjemmehørende i tropiske områder og trives med mye nedbør og fuktige forhold, så hold plantene fuktige. Vann for hånd eller bruk flomvanning, ikke sprinkleranlegg.

Gjødsle plantene annenhver uke i vekstsesongen (juni til september) med en fullstendig balansertgjødsel. Slutt å gjødsle om vinteren når planten går i dvale.

Anbefalt: