Andemat-kontroll: Hvordan bli kvitt andemat

Innholdsfortegnelse:

Andemat-kontroll: Hvordan bli kvitt andemat
Andemat-kontroll: Hvordan bli kvitt andemat

Video: Andemat-kontroll: Hvordan bli kvitt andemat

Video: Andemat-kontroll: Hvordan bli kvitt andemat
Video: FULL !! The Crusade Conquest of Jerusalem By Salahuddin Al Ayubi 2024, April
Anonim

Vanlig andemat (Lemna minor) er en vannplante som sprer seg raskt som tar fra dammer oksygen og fører til død av fisk og nyttige alger i stille vann. Det er viktig å kvitte seg med andemat for helsen til dammen og eksisterende vannlevende liv.

Andemat-informasjon

Andemat finnes oftest i næringsrike dammer, de der en opphopning av blader på bunnen skaper lagdeling. Svart, stinkende søl er en primær kilde til mat for andemat. Eldre dammer og de i rolige, uforstyrrede områder er sannsynligvis kandidater til å trenge andematdreper, siden det er her det invasive, plagsomme ugresset foretrekker å vokse.

Andemat er ofte ledsaget av en lignende, mindre plante k alt vannmel. De to jobber sammen for å dekke mottakelige dammer raskt når det er riktige forhold. Det er viktig for bekjempelse av andemat å begynne så tidlig på våren som mulig. Vellykket andematbekjempelse for dammer dekket på overflaten kan ta flere år.

Andemat kan raskt ta over overflaten av dammen, og redusere oksygennivået som er nødvendig for fisk og ønskelige vannplanter å leve der. Besøker kanadiske gjess, avrenning fra landbruks- og dyrepartier, plengjødsel og septiktanker som ikke fungerer som de skalbidra til høye næringsinnhold. Dammer som er naturlig i bevegelse av vind eller vann i bevegelse har færre problemer og trenger mindre andematbekjempelse.

Hvordan drepe andemat

Den mest effektive og sikreste måten å bekjempe andemat på er forebygging. Naturlige måter å bekjempe andemat på kan eliminere behovet for kjemiske behandlinger, som kan være nødvendig når andematangrepet har kommet videre.

Næringsreduksjon i dammer hjelper til med å kontrollere andemat, det samme gjør boblelufting. Næringsreduksjon fratar andemat det den må ha for å vokse og spre seg og reduserer behovet for kjemisk andemat.

Bekjempelse av andmat inkluderer fjerning av bladopphopning på bunnen av dammen. Fang fallende løv om høsten før de når dambunnen ved å plassere netting eller annet materiale på toppen av vannet som et delvis middel for å bekjempe andemat.

Bekjempelse av andemat inkluderer fysisk fjerning av andemat og vannmelplanter. Vent på en vindfull dag når brisen kan hjelpe til med å kontrollere andemat. Når planter skyves til sidene og kantene av dammen, fjern dem manuelt med et langhåndtert svømmebassengnett eller en annen passende enhet som kan nå andematen og øse dem ut av vannet. Manuell fjerning alene er ikke nok for å bli kvitt andemat, men det kan hjelpe med å redusere mengden. Denne praksisen må gjentas.

Å lære å drepe andemat og forhindre at den bygger seg opp, kan holde dammen fri, uhindret og bidra til å opprettholde et godt miljø for vannfisk og -planter. Lufting som når bunnenav dammen kan forstyrre syklusen med sedimentoppbygging som oppmuntrer til forhold som er passende for andematvekst.

Biologisk andematbekjempelse

Legg til naturlige rovdyr av andemat, som koi, gresskarpe, gullfisk og tamme vannfugler. Alene disse biologiske kontrollene kan ikke fjerne problemet, men hvis de introduseres i dammen før andemat begynner å vokse, kan de hjelpe til med kontroll av andemat.

Bli kvitt andemat før det tar over dammen ved å øke luftingen i bunnen, manuelt fjerne planter fra overflaten og redusere næringsstoffer som skaper bunnsediment. Prøv en kombinasjon av disse metodene før du tyr til kjemisk andematbekjempelse.

Anbefalt: