Kompostering av blader - Hvordan kompostere blader

Innholdsfortegnelse:

Kompostering av blader - Hvordan kompostere blader
Kompostering av blader - Hvordan kompostere blader

Video: Kompostering av blader - Hvordan kompostere blader

Video: Kompostering av blader - Hvordan kompostere blader
Video: Making compost from garden and other wastes, the principles and some results 2024, April
Anonim

Kompostering av blader er en fantastisk måte å resirkulere og skape en næringsrik hagejordforbedring på samme tid. Fordelene med bladkompost er mange. Komposten øker jordas porøsitet, øker fruktbarheten, reduserer belastningen på søppelfyllinger og skaper et levende "teppe" over plantene dine. Å lære å kompostere blader krever bare litt kunnskap om balansen mellom nitrogen og karbon. Riktig balanse vil sikre rask kompostering av blader for vårens svarte gull.

Fordelene med bladkompost

Kompostering av blader gir et mørkt, rikt, jordnært, organisk materiale som kan brukes som jord. Den tilfører næring til hagejorden, og den større partikkelstørrelsen bidrar til å forbedre tilten og løsne komprimert jord. Kompost holder på fuktigheten og avviser ugress når den brukes som toppdressing eller mulch.

Hvordan kompostere blader

Kompostbeholderen trenger ikke å være en kompleks struktur, og du kan til og med kompostere i en haug. Den grunnleggende ideen er å tilføre luft av og til for de aerobe mikrobene som er i haugen og bryter ned materialet. Du må også holde komposten varm, rundt 60 grader Fahrenheit (15 C.) eller varmere, og fuktig, men ikke bløt. Den grunnleggende kompostbeholderen er 0,5 kvm. Dette gir nok plass til å snukomposten for å øke luftsirkulasjonen og blande inn fuktig materiale.

Kompostering av blader i hagejord som toppdressing egner seg også. Du kan kutte opp bladene med klipperen og spre dem over grønnsakshagen din. Legg et lag med gress på det, og bedet er klart til bruk etter jordarbeiding om våren.

Mindre biter brytes ned raskere i en kompostsituasjon. Bruk klipperen til å bryte opp bladene. Du trenger også en balanse mellom karbon, som er bladstrø, og nitrogen. Nitrogen kan betraktes som grønne, fuktige gjenstander som gressklipp. Rask kompostering av blader starter med et lag 6 til 8 tommer (15 til 20,5 cm.) tykt av blader med en tomme (2,5 cm.) jord og en tomme (2,5 cm.) gjødsel eller en annen grønn nitrogenkilde. Du kan også tilsette 1 kopp (240 ml) nitrogengjødsel. Bland lagene annenhver uke og hold haugen moderat fuktig.

Problems Composting Leaves

Syke blader kan komposteres, men det skal så høye temperaturer til for å drepe patogenene at det ikke er fornuftig å prøve i vinterkomposthaugen. Patogenene vil sannsynligvis ende opp med å infisere komposten din, og hvis du sprer denne komposten i hagen, vil den infisere plantene. Du kan sende materialet til ditt fylkesavfallsprogram der de har muligheten til å holde temperaturene varme, eller bare kaste bladene.

Å legge til blader i komposthaugen vil være å legge til brunfarge, eller karbon, til haugen. For å opprettholde riktig balanse i komposthaugen din, bør du balansere ut de brune med grønne materialer, for eksempel gressutklipp eller matrester. Å snu og vanne haugen regelmessig vil hjelpe i komposteringsprosessen. Komposteringsblader som bare varmes opp i midten av haugen bør vendes ut og blandes med ferske organiske materialer.

Anbefalt: